Last news in Fakti

26 Август, 2022 11:11 2 229 3

Пазар, който стабилно расте

  • дубай-
  • оае-
  • милиардери

Поскъпване от 8% при жилищата в Дубай

Пазар, който стабилно расте - 1
Снимка: Shutterstock

През първото полугодие цените на жилищата в Дубай отчитат ръст от 8% на годишна база. Цените на имотите и наемите в Дубай се очаква да се покачат силно тази година поради стабилната икономика на емирството, според доклад на S&P Global Ratings. Високите цени на петрола допринасят за положителното настроение на инвеститорите в региона на Персийския залив.

Средната цена на апартамент в Дубай е 5920 USD/кв.м. Апартамент от 120 кв.м в центъра на емирството може да бъде закупен за около 710 160 долара и отдаден под наем за 3070 USD на месец. Така доходността ще бъде 5,19% годишно.

Икономиката на ОАЕ нарасна с 2,3% през 2021 г. в сравнение с година по-рано, което все още не е достатъчно, за да компенсира напълно спада от 6,1%, регистриран през 2020 г. Ръстът беше подкрепен от скорошното покачване на цените на петрола и постепенното възстановяване на броя на туристите.

Централната банка на ОАЕ прогнозира, че икономиката ще нарасне с 4,2% тази година на фона на силното покачване на цените на петрола и увеличаването на производството на петрол, съчетано с широкото въвеждане на ваксинации и облекчаването на ограниченията. Очаква се реалният БВП без петрол и реалният БВП на петрола да нараснат съответно с 3,9% и 5%.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    8 1 Отговор
    Ми те в София поскъпват с повече, Дубай ряпа да яде. Къде е София, къде е Дубай. Ще има да ни гонят !!! То не става само с ръст на икономиката, за да растат цените на НИ трябват шарлатани и измамници да има. Няма да им дадем нашите брокери !!!

    Коментиран от #3

  • 2 не думай?

    4 1 Отговор
    Като им растат цените в думайската пустиня на шейховете, пиши им на тях новини.
    Какво по0миваш мозъците на булгаристанмската публика с це лда пробутваш кутийки в населени места със затихващи функции?
  • 3 да де

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    огроманта част от имотите седят непродаваеми.
    Цените у нас се качват, защото собствениците им - строителни мафиози , бюроркати, политически тарикати - милиардери и пр не са на зор да ги продават.
    Масата бедняци пък имат по половин стая на човек и да искат не могат да я продадат, защото няма къдя да се помещават.
    Живеят си по 3 поколоения между 4 стени и не купуват.
    Те така Миленчето и подобните й надуха цените на село до и над берлинско ниво.
    Но пазар - н я м а!