Last news in Fakti

26 Август, 2022 14:21 3 952 7

Броят на доларовите милиардери тук ще нарасне с 40%

  • дубай-
  • оае-
  • милиардери

Секторът на ултра луксозните недвижими имоти в Дубай ще продължи да процъфтява

Броят на доларовите милиардери тук ще нарасне с 40% - 1
Снимка: Shutterstock

През идните 10 години броят на доларовите милионери и милиардери в ОАЕ ще нарасне с 40%. Страната може да заеме водеща позиция в света още през тази година, тъй като се очаква още около 4000 богати хора да се преместят тук през следващите месеци. Повечето идват от Русия, Индия, Африка и Близкия изток.

Като се вземат предвид всички тези фактори, логично е да се предположи, че секторът на ултра луксозните недвижими имоти в Дубай ще продължи да процъфтява през следващите години, като битува положително пазарно настроение.

Според Metropolitan Premium Properties – една от крупните агенции за недвижими имоти в ОАЕ, най-голямото внимание на инвеститорите в сегмента на супер скъпите имоти е приковано към вече емблематичните райони Palm Jumeirah и Emirates Hills, които демонстрират бързи продажби на ексклузивни свръхлуксозни вили, включително и тези по поръчка.

„Пазарът на имоти в Дубай е в разгара си от няколко месеца и един по един поставя рекорди за най-голям брой сделки и най-скъпи имоти. Но въпреки доста рязкото обръщане на цените, цената на вилите се движи нагоре по най-плавната траектория спрямо други сегменти и все още не е достигнала върховете от 2014 г. Това предполага, че потенциалът за печеливши инвестиции в този сектор все още е доста голям“, коментират местни анализатори.

Обратната страна на притока на богати хора в емирството е липсата на луксозни обекти. Тъй като предлагането остава приблизително същото на фона на нарастващото търсене, всеки нов проект се оказва все по-очаквано и значимо събитие.

Последната новина, която разбуни пазара, беше вилата XLV Residence в Дубай, обявена за продажба за 225 милиона дирхама (61,2 млн. USD).

Palace Villa е обзаведена и декорирана в сътрудничество с марки като Cavalli, Fendi и Gaggenau, а материалите и дизайнерските елементи са ексклузивни дори за луксозната мека на Дубай. Резиденцията разполага със 7 просторни спални, апартамент за гости, приемна, кино зала, винарска изба, зала за танци и игри, открит басейн с изглед към голф игрището, уелнес център със сауна и фитнес зала, основен и обслужващ асансьори, настаняване на персонала, домашен офис и други.

В периода от януари до март на текущата година увеличението на цените на вилите в Emirates Hills достигна 6,5%, а на годишна база в края на първото тримесечие темпът на растеж беше почти 20%.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    7 1 Отговор
    Какво харесват на тази пустиня?
  • 2 милионер4е

    7 0 Отговор
    Абе то в България дето няма нищо има милиардери , че емирствата няма да имат. Емирствата десетки години ги тъпчат със долари дето не могат да ги изхарчат още 300 години няма да имат милиардери ? Те отдавна трябваше да имат трилионери.
  • 3 БгТопИдиот

    4 1 Отговор
    Печатницата на три смени.Всеки втори милиОнер.Всеки 10-ти милиярдер.

    Справка: бай Жан Виденов....
  • 4 Комбина

    2 1 Отговор
    Да си купиш имот в Дубай – това го може само ислямист и комунист!

    Коментиран от #6

  • 5 мафия

    1 0 Отговор
    Дубай ще се превърне в рай за крадливи, корумпирани политици, които са подгонени от правосъдието. Това не важи за нашите - тях никой не ги застрашава!
  • 6 соросоид

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Комбина":

    И демократ, на соросовата ясла.
  • 7 Име

    0 0 Отговор
    Докато най-големият износител на демокрация не им "внесе" малко демокрация, и са готови цъфнали.