Last news in Fakti

13 Септември, 2022 14:21 2 099 2

Властите проверяват този вид имотни сделки

  • оае-
  • проверка-
  • сделка-
  • имоти

Сключените покупко-продажби с криптовалута в ОАЕ ще бъдат проверявани за пране на пари

Властите проверяват този вид имотни сделки - 1
Снимка: Shutterstock

Агентите за недвижими имоти в ОАЕ ще бъдат задължени да предупреждават органите за борба с прането на пари за всяка продажба на имот, платен с криптовалути. С такива като Bybit, Kraken, Binance и Crypto.com, които искат да създадат нови крипто центрове в Дубай и Абу Даби, някои разработчици в ОАЕ обявиха, че ще започнат да приемат плащания в биткойн (BTC) и етериум (ETH).

Сега правителството ще предприеме строги мерки, за да гарантира, че всички сделки с недвижими имоти попадат под вниманието на органите за борба с прането на пари, ако купувачите използват виртуални активи или средства, получени от виртуални активи, дори за малка част от стойността на къщата.

Новите правила ще оставят „малко или никакво място за манипулация или незаконни практики, които биха могли да повлияят негативно на работната среда, икономиката и инвестициите“ в секторите на недвижимите имоти и правния сектор, каза в изявление министърът на икономиката на ОАЕ Абдула бин Тук Ал Мари.

Новите правила също ще изискват брокерите, агентите и адвокатските кантори да подават доклади до отдела за финансово разузнаване, който отговаря за проследяването на мръсни пари. Те ще се прилагат и когато купувач на имот се опита да плати повече от 55 000 AED (около 15 000 USD) в брой. Правителството не е определило никакъв праг за виртуални активи, което означава, че дори и най-малките биткойн транзакции ще бъдат открити.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз като нямам пари

    4 1 Отговор
    нямам какво да перем
  • 2 Гост

    3 1 Отговор
    Като нямаш пари ше бачкаш за едното ядене и ще мълчиш.Нали искахте промяна