Отидете към основна версия

4 027 13

Строят нов летищен терминал

  • летище-
  • васково-
  • терминал

Разширяват аеропорта "Васково"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

На архангелското летище Васково започна изграждането на нов терминал за вътрешни полети, съобщи пресслужбата на администрацията на Архангелска област. „Изпълнителят уверява, че до края на този месец сградата на летище "Васково" ще бъде с рамка, а в средата на следващия месец ще започне монтаж на санитарно оборудване, електричество, както и работа по вътрешна декорация. Пускането в експлоатация на съоръжението е насрочено за началото на април", цитира пресслужбата думите на заместник-министъра на транспорта на региона Юрий Попов.

От май 2023 г. ще започне реконструкцията на пистата на международното летище Архангелск (Талаги), което е основното за града. За периода на реконструкцията летището в Талаги ще бъде затворено.

Пистата на летище Архангелск ще бъде затворена за реконструкция за седем до осем месеца. Летището на местните авиокомпании Васково приема самолети с по-малък капацитет: от 50 до 72 места.

Сградата на строящия се терминал е сгъваема конструкция от сандвич панели с мембранен покрив. Ще отговаря на всички стандарти и условия за извършване на процедурата по проверка, приемане на багаж и чакалня.

През октомври 2022 г. федералната държавна институция „Росттрансмодернизация“ подписа договор с акционерното дружество „Монолитно строително управление – 1“ за извършване на работи по реконструкцията на летищния комплекс Талаги. Цената на договора е повече от 8 милиарда рубли.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.

Свързани новини