Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 17:33 4 024 13

Строят нов летищен терминал

  • летище-
  • васково-
  • терминал

Разширяват аеропорта "Васково"

Строят нов летищен терминал - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На архангелското летище Васково започна изграждането на нов терминал за вътрешни полети, съобщи пресслужбата на администрацията на Архангелска област. „Изпълнителят уверява, че до края на този месец сградата на летище "Васково" ще бъде с рамка, а в средата на следващия месец ще започне монтаж на санитарно оборудване, електричество, както и работа по вътрешна декорация. Пускането в експлоатация на съоръжението е насрочено за началото на април", цитира пресслужбата думите на заместник-министъра на транспорта на региона Юрий Попов.

От май 2023 г. ще започне реконструкцията на пистата на международното летище Архангелск (Талаги), което е основното за града. За периода на реконструкцията летището в Талаги ще бъде затворено.

Пистата на летище Архангелск ще бъде затворена за реконструкция за седем до осем месеца. Летището на местните авиокомпании Васково приема самолети с по-малък капацитет: от 50 до 72 места.

Сградата на строящия се терминал е сгъваема конструкция от сандвич панели с мембранен покрив. Ще отговаря на всички стандарти и условия за извършване на процедурата по проверка, приемане на багаж и чакалня.

През октомври 2022 г. федералната държавна институция „Росттрансмодернизация“ подписа договор с акционерното дружество „Монолитно строително управление – 1“ за извършване на работи по реконструкцията на летищния комплекс Талаги. Цената на договора е повече от 8 милиарда рубли.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИКО

    16 6 Отговор
    БРАВО НОВИНИ ОТ РУСИЯ
  • 2 изумен

    8 2 Отговор
    Нали се готвеха да поемат ядрени удари от САЩ?
    За какво са им летища, като вече ще са отлетели на по-добро място?
    Странни работи..

    Коментиран от #3

  • 3 ЖЕКО

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "изумен":

    КОГАТО ГОВОРИШ ЗА ЯДРЕНИ УДАРИ ВНИМАВАИ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ МЛАДО МОМЧЕ
  • 4 Пени

    13 8 Отговор
    Какви са тези новини, кой го интересува? Платена ли е тази статия?
  • 5 зрител

    9 7 Отговор
    A имат ли самолети? Типично комунистически баракталък и помпене на самочувствие на колхозника, когото няма с какво да зарадват, че и вижда какво го чака. Интересно колко са платили на чорбаджиите на сайта . То такива статийки е ясно за какво се пишат. И при нас овчите мозъци са в процес на намаляване
  • 6 Патето Яки

    2 4 Отговор
    Днес летище във Васково скоро и в Хасково.

    Коментиран от #10

  • 7 Летището

    2 3 Отговор
    е кръстено на Васко кеца.
  • 8 Русофил

    8 5 Отговор
    Руснаците се готвят за времената след разпада на РФ. Ще местят столицата
    в Архангелск или Мурманск.
  • 9 Ало

    6 2 Отговор
    И нас какво ни интересува какво правят в Рашка?
  • 10 Бай Ламби

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Патето Яки":

    За Хасково не знам, ама в Аскюю на 100% са строи в скоро време.
  • 11 йхнкхйких

    3 2 Отговор
    Отлична новина !
  • 12 Пропаганда

    2 0 Отговор
    Това е част от хибридната война,тази статия иска да покаже ,колко добре са в Русия,там живота продължава както преди,тя е платена,ДАНС започнаха заедно с военното разузнаване, да виждат кои работят с ГРУ против интересите на България и наще партньори от НАТО и Евро съюза,колкото по ожесточена става войната и се проточва във времето,българските служби да сигурност ще подобряват работата си в интерес на организациите в които членуваме.

    Коментиран от #13

  • 13 ДА БЕЕЕ САМО ФЕЙКОВЕ ПУСКАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пропаганда":

    ХОРТА ТУКА СА ХИЛЯДА ПЪТИ ПО ДОБРЕ ПЛАЩАТ СИ БЕНЗИН И ТОК ПО БОРСОВИ ЦЕЕНИ ОЛИО И ХР СТОКИ НА ТРОЙНИ ЦЕНИ СПРЯМО ЦЕЛИЯ СВЯТ.... ТУКА СМЕ ЧОРБАДЖИИ И ПЛАЩАМЕ БЕЗ ХЪТА МЪНТА.....