Отидете към основна версия

4 772 36

Качествените нови жилища изместиха старото строителство

  • строителство-
  • ново-
  • старо

На каквато цена се подпише, на такава цена се издава обектът

Снимка: М. Богданова ©

В България е един от най-високите проценти на хора, които притежават собствено жилище. Българинът инвестира традиционно в недвижими имоти, това е една много правилна инвестиция. Високата инфлация, несигурността и това как ще се отразят на пазара на недвижимите имоти според него е спекулативен въпрос. „Хората купуват, бих казах доста. Това, което чувам и от други колеги в бранша, е, че те също нямат проблем в продажбите“, каза адвокат Васил Михайлов, цитиран от БГНЕС и добави, че инфлацията е факт, всичко се качва и продължава да се качва, но вече с много по-малък темп

„Ние така сме си направили договорите, че цената не подлежи на индексация – на каквато цена се подпише, на такава цена се издава обектът. Такъв е принципът при нас, обясни адвокат Михайлов. По думите му е факт, че някои негови колеги създават несигурност, понеже се опитват или да спечелят малко повече, или да възстановят загуби и качват цената на клиентите, но е категоричен, че това не е масова практика.

Ако човек иска да купи имот, съветът на Михайлов е първо да провери много добре инвеститора, строителя, да се ориентира относно външните връзки на обекта, т.е. как ще бъдат присъединени, кой ще изгражда тази инфраструктура.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 17 гласа.

Свързани новини