Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 17:21 4 761 36

Качествените нови жилища изместиха старото строителство

  • строителство-
  • ново-
  • старо

На каквато цена се подпише, на такава цена се издава обектът

Качествените нови жилища изместиха старото строителство - 1
Снимка: М. Богданова ©

В България е един от най-високите проценти на хора, които притежават собствено жилище. Българинът инвестира традиционно в недвижими имоти, това е една много правилна инвестиция. Високата инфлация, несигурността и това как ще се отразят на пазара на недвижимите имоти според него е спекулативен въпрос. „Хората купуват, бих казах доста. Това, което чувам и от други колеги в бранша, е, че те също нямат проблем в продажбите“, каза адвокат Васил Михайлов, цитиран от БГНЕС и добави, че инфлацията е факт, всичко се качва и продължава да се качва, но вече с много по-малък темп

„Ние така сме си направили договорите, че цената не подлежи на индексация – на каквато цена се подпише, на такава цена се издава обектът. Такъв е принципът при нас, обясни адвокат Михайлов. По думите му е факт, че някои негови колеги създават несигурност, понеже се опитват или да спечелят малко повече, или да възстановят загуби и качват цената на клиентите, но е категоричен, че това не е масова практика.

Ако човек иска да купи имот, съветът на Михайлов е първо да провери много добре инвеститора, строителя, да се ориентира относно външните връзки на обекта, т.е. как ще бъдат присъединени, кой ще изгражда тази инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 "Ха ха ха"

    50 6 Отговор
    Качествено ново строителство НЯМА !

    Коментиран от #15, #36

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 10 Отговор
    Недвижимата Собственост в древният Рим и по света те Прави Независим или Свободен Гражданин,а не роб.Българинът е умен!Нотар актовете в Другите Държави имат стойност на Ценни Книги на Специална хартия са.Акови бях владетел и тук щеше да е така,като по света,а не.......като в бг сега!
  • 3 Пустиняк

    21 3 Отговор
    Дрън Дрън та пляс.
  • 4 Антония

    28 4 Отговор
    А сега е време за ....... РЕКЛАМАААА, само че скрита
  • 5 Подвеждаща статия

    26 4 Отговор
    В булгаристанските медии всеки може да се изока каквото си ще, и най-големите лъжи да напише, после що им викали м.и.с.и.р.к.и
  • 6 Васил

    44 2 Отговор
    Колкото са качествени пътищата у нас толкова е и качественото новото строителство.
  • 7 Брокер

    23 4 Отговор
    Сладкишчета сладки,кога най накрая ще проумеете,че няма дядо Коледа
  • 8 Брокер

    23 1 Отговор
    Не купуват ей, не купуват
    ма няма пък, няма да се върна на селу
  • 9 Независим

    19 5 Отговор
    Трябва да си много тъп и мързелив за да купиш апартамент на стойността на една къща.Това е за селяни,дето искат парно,кръчма и асансьор.
  • 10 Архитект

    19 6 Отговор
    Старото строителство от типа на панелките , при добра локация и нормална поддръжка има живот още поне 100-200 години. Новото , ако строителя ти е баджанак или братовчед , може и да е добро , иначе си е риск. И трето - климатичните зони се изместват на север. България полека отива към по топъл климатичен пояс, което е супер добре за Северна България.

    Коментиран от #29

  • 11 Гост13

    17 5 Отговор
    Строя еднофамилни къщи в района на Пловдив... Има читаво стройтелство при къщите, при кооперацийте не чак толкова.... Не мога да проумея начина на мислене на хората които се завират в големите градове, където не можеш през деня да си пуснеш детето да кара колело навън и плащат двойни и тройни цени за апартамент в кошер, вместо за самостоятелна къща в по малко населено място...
  • 12 Стамат

    28 3 Отговор
    В големия град има университети,по качествено образувание и лекари,соцялен живот -кина,театри.А в чалкия 1-2кръчми,един лекар недоучил и много римляни

    Коментиран от #13, #16, #22

  • 13 Гост13

    19 13 Отговор

    До коментар #12 от "Стамат":

    Освен това в големия град плащаш 1200-1500 евро квадрата, докато на 10-15 километра си на 500-600 евро квадрата... Както и да го смяташ са 10 минути с колата и пак си в големия град със всичките му "предимства"
  • 14 Дааа

    21 8 Отговор
    Ама какео разправвте.. Я споделете за т.н. добавка пепел в бетона за изглаждане и намаляне на здравината на бетона. Я споделете кой измисли вертикалните стени да се изграждат и уплътняват с пяна, вместо да изграждат заедно с кофража. Я споделете пишман стройтели. Дано да сте под дтените като почнат да падат, защо лъжете купувачите. само пяна е в главите ви.
  • 15 Прави си

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от ""Ха ха ха"":

    Но нали трябва да се продава! И отвреме навреме някоя медийка претопля манджата. До нас се строи пореден мастодонт в Пловдив, на един много спорен "последен" имот. Всички живущи там видяхме такива "строителни чудеса", че оставахме без дъх. Имаме много клипчета с тези чудеса. И в случай на някакъв "катаклизъм", ще публикуваме клипчетата. Отделно от това, се "внасят" работници от Турция (поне така предполгаме), които не разбират български и видимо ги сменят на всеки 3 месеца! Питам тези хора с туристически визи ли работят? И плащат ли им се осигуровки? Имат ли трудови договори изобщо!?!?!? Кой каквото иска да си пише, но ново строителство качествено НЯМА. 2000 година мисля, в Турция имаше земетресение и имаше много срутени квартали. Цели квартали. Оказа се: некачествено строителство!
  • 16 В това отношение си е точно така

    13 8 Отговор

    До коментар #12 от "Стамат":

    Но много мои познати живеят в село, но работят в града, децата им учат от предучилищна в града, личният лекар им е в града. И пътуват от село до града за по-кратко време, отколкото от един квартал в града до друг квартал.
  • 17 адекватен българин

    15 13 Отговор
    Най сполучливите инвестиции в бегето са: 1. Образование. 2. Еднопосочен самолетен билет.

    Коментиран от #18, #26, #33

  • 18 Не е съвсем така

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "адекватен българин":

    Аико гледаш само кинтите си на 100% прав. Ако имаш някакво по-добро образование на Запад ще взимаш меьду 3 и 5 пъти по-висока заплата. Цените в са същите или (ДОРИ!) по-ниски. Единственият проблем на Запада е, че живееш в стерилна (разбирай Севрна Корея след войната), бездушна(нещо като Китай по време на Културната ревиолюция) и пропадаща среда (БГ праз 90те), където те имат за 2ро качество човек (Южна Африка през апъртайд-а)
  • 19 СЕИЗМОЛОГ

    15 9 Отговор
    Панелките устояха през 1977-ма година на 7,2 по Рихтер. Новите панелки да видим на колко Рихтера ще устоят. BTW , панелките са доста устойчиви на всякакви гаври . Така че новото строителство трябва доста да се постарае като качество, локация и екстри.

    Коментиран от #25

  • 20 Стамат

    11 8 Отговор
    До 13 - мислиш ли,че тези които живеят в голям град нямат вили и къщи на Банско и морето и в Гърция?Мислиш ли,че им е проблем да им плащат данаците?Явно не блестиш с разум
  • 21 Стамат

    12 5 Отговор
    Аз съм добре платен,защото едно време вместо да ритам топка........УЧИХ.

    Коментиран от #24, #34

  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Стамат":

    образувание ??????О-то е на долния ред а У-то на горния ред два клавиша ляво???????

    Коментиран от #23

  • 23 за брокер му е достатъчно

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    образУванието ха ха ха
  • 24 Вуй

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Стамат":

    Ти па,тука си има дежурни от ул.Плакалница и те така
  • 25 Абсолютно вярно!

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "СЕИЗМОЛОГ":

    Иначе, кой каквото иска да си говори. Гледам и знам какво е новото строителство. Прах (пепел) във вятъра.
  • 26 Десятка за даденото определение

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "адекватен българин":

    на що е то "Сполучлива инвестиция в България". Подкрепям на 1000%!!!
  • 27 Архитект

    14 1 Отговор
    Така или иначе , всеки си гледа интереса и си хвали стоката. Старото строителство е проверено от времето и което е с добра локация и интелигентна поддръжка ще живее още 300 години напук на мрънкачите.
  • 28 Русенец

    5 1 Отговор
    След като прочетох това, вече съм напълно сигурен, че пишете само за реклама.
  • 29 Русенец

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "Архитект":

    И кое му е добре за северна България? Тези топли зими съсипаха посевите, а дръвчетата всяка година биват попарени от изненадваща слана. Плодовите градини се разпродават, защото от няколко години няма плодове. Затопли се посред януари, тръгнем по фланелки, дръвчетата пуснат пъпки, а след седмица-две падне слана и всичко измръзва. Миналата пролет две шепи череши успях да набера.

    Коментиран от #31

  • 30 Супермен

    3 7 Отговор
    Спрете само да мрънкяте а сЕ фанете у Работа, шотУ ше ви лае гъсока
  • 31 Архитект

    2 13 Отговор

    До коментар #29 от "Русенец":

    Ами климатичните пояси се местят. Според дългосрочни прогнози , южно от Стара планина след години ще стане сушаво и полупустиня, а на север от Стара планина ще е подобно на средиземноморския климат в момента. Това го каза политик преди време , уж случайно. И сега в Русе виреят на някои места смокини, има големи над 50-годишни смокинови дървета, даващи плод. В парка до Дунав има редки дървесни видове , характерни за топлите ширини.

    Коментиран от #35

  • 32 хахахахахаха

    10 0 Отговор
    видяхме качеството на новото строителство !!! в турция паднаха само нови сгради старите не падат! дамо в бг не стане подобно заметресение че ще останат само комунистическите “лоши” панелки …
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Русенец

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "Архитект":

    И пак питам: Кое му е добре, че ще станем пустиня?
  • 36 аман ор селинджъри

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от ""Ха ха ха"":

    предполагам живееш в стара кочина, вероятно панелка и ти се вижда ултра лукс :)))