Отидете към основна версия

3 402 0

Италианци откриват фабрика за производство на мебели

  • николети-
  • великобритания-
  • италия-
  • тетевен-
  • производство-
  • компанията-
  • млн евро

Италианската компания "Николети" инвестира 1 млн. евро във фабрика за производство на мебели в Тетевен, съобщиха от компанията. Новото производство стартира в началото на октомври, като това е първата производствена база на компанията извън Италия. Избрахме Тетевен заради съществуващите традиции в мебелопроизводството, обясниха от ръководството на фабриката.

Производството ще бъде в един от цеховете на завод "Хармония", който е преоборудван и модернизиран от "Николети".

Очакванията са заводът "Маир и Николети България" в Тетевен да има оборот около 14 млн. евро годишно, като 90% от продукцията ще е основно за износ в САЩ и Великобритания. Новоразкритите работни места ще са около 100 до края на 2003 г., като тенденцията е да достигнат 450 души до 2005 г., обясни Васко Василев, представител на "Николети" за България.

Той допълни, че от началото на производството досега вече са експедирани няколко камиона за Великобритания. Мениджмънтът на завода планира темповете на производство на мека мебел до края на година да достигнат 60 дивана на ден.

"Николети" - Италия, произвежда над 180 модела дивани и канапета. Обемът на продажбите й за 2002 г. е 167 млн. евро. Компанията има изградена мрежа за продажби в над 60 страни, като експортът заема 85% от общия оборот. Основните пазари са Великобритания, САЩ, Италия, Франция, Белгия, Холандия. Преди десет месеца дружеството откри салон в София. В момента в него са изложени над 30 модела мека мебел. Срокът на доставка при поръчка е от 6 до 8 седмици, а гаранцията е три години, каза управителката на салона Миглена Стрийска.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини