Отидете към основна версия

4 243 6

Съдбата на недостроените сгради

  • строеж-
  • инвеститор-
  • пловдив-
  • кукерово-
  • сграда-
  • търг

Строителните скелети, които виждаме от началото на кризата по улиците не само в столицата, но и в по-големите градове на страната, са с неясна съдба. През годините анализатори се обединиха около прогнозата, че след време ще бъдат размразени, достроени и продадени. Близо 5 години след спукването на балона, все още няма индикации за подобен оптимистичен вариант. Обектите пустеят, повечето от тях дори вече не се охраняват, защото и това струва пари, а голяма част от предприемачите отдавна не са на пазара. Банките са им взели недостроените сгради, заради неизплатени заеми.

Единственото, което остава за финансовите институции (или на държавата) е да продадат на търг имотите. Подобна е и съдбата на жилищна сграда в разложката местност Кукерово. НАП Пловдив я обяви за продажба, но дали ще се появят кандидати за 111-те апартамента в нея е доста съмнително. Причината е, че имотът е на груб строеж и са необходими значителни средства, за да се довърши. Строителството й е спряно през 2008 г., а обявената начална продажна цена е 442 700 лв. Бъдещият собственик на обекта ще получи парцел от 4200 кв.м. Жилищната сграда заема 1001 кв.м. Всеки, които проявява интерес към имота, може да направи оглед и да подаде ценови предложения от 21 до 30 октомври след предварително уговорена среща с представител на НАП Пловдив.

Кукерово е известна туристическа дестинация, чиято природа напомня тази на Алпите. В близост има голф игрище и SPA комплекси. Това обаче вече не е предимство и не гарантира по-голям интерес от страна на предприемачи и ситуацията няма да се промени, докато потенциалните купувачи не са сигурни в доходите си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини