Отидете към основна версия

4 232 7

Възвръщаемост от жилища в размер на 126%

  • гърция-
  • жилища-
  • печалба-
  • възвръщаемост

Купилите апартамент в Атика преди 5 години, са на голяма печалба

Снимка: Shutterstock

Жилищата в Атика наскоро се превърнаха в една от най-доходоносните инвестиции с възвръщаемост до 126% през последните 5 години (2017-2022 г.).

Тези, които са закупили апартамент в най-горещия регион на Гърция през 2017 г., когато пазарът на имоти едва започваше да се възстановява, днес са на голяма печалба, тъй като стойността на инвестицията им се е увеличила над два пъти.

През 2017 г. условията в гръцката икономика и на пазара на недвижими имоти бяха напълно различни. Ипотечният пазар не работеше, което означава, че купувачите са финансирали покупката на недвижими имоти 100% със собствени средства. Те също бяха готови да поемат рискове, като заложиха на възстановяването на икономиката и пазара на недвижими имоти.

През 2017 г. търсенето на краткосрочни наеми в центъра на Атина все още не е започнало, а старите апартаменти в центъра на града пострадаха най-много по време на финансовата криза. Търсенето остана на същото ниво, а цените в някои случаи паднаха със 70-80%.

Сега цените са се увеличили двойно поради чуждестранни инвеститори, търсещи златна виза, и предприемачи, които отдават под наем краткосрочно.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини