Отидете към основна версия

2 722 7

Да бъдат въведени стимули за чуждестранните купувачи на имоти

  • тайланд-
  • инвестиции-
  • чужденци-
  • промяна-
  • закон

Тайланд е сред ТОП дестинациите сред чужденците

Снимка: Shutterstock

Строителните предприемачи и посредниците искат новото правителство на Тайланд да предприеме стъпки за създаване на благоприятна среда за чуждестранни инвестиции и насърчаване на чуждестранните купувачи на имоти.

"Страната трябва да има политики за насърчаване на чуждестранните покупки на пазара на имоти, включително насърчаване на политиките за повишаване на осведомеността. Тайланд е много желана дестинация за чуждестранните купувачи. Ако има доверие както в световната икономика, така и в чуждестранните купувачи, съчетано с наличието на атрактивни мерки, потенциалните купувачи ще се втурнат да купуват имоти в Тайланд", казва Артитая Касемлаван, ръководител на проектите за продажба на жилища в консултантската компания за имоти CBRE в Тайланд.

Много нови луксозни кооперации са построени на арендована земя в централния бизнес район на Банкок, като условията за рента варират от 58 до 59 години.

„Чужденците могат да си купят нискоетажна къща, ако имат бизнес или собствена компания в Тайланд. Не всеки има бизнес обаче“, каза тя. „Удължаването на срока на лизинга до 60 години е добро, но 90 години ще направят процеса на вземане на решение много по-лесен за купувачите".

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини