Last news in Fakti

17 Септември, 2023 09:21 2 697 7

Да бъдат въведени стимули за чуждестранните купувачи на имоти

  • тайланд-
  • инвестиции-
  • чужденци-
  • промяна-
  • закон

Тайланд е сред ТОП дестинациите сред чужденците

Да бъдат въведени стимули за чуждестранните купувачи на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Строителните предприемачи и посредниците искат новото правителство на Тайланд да предприеме стъпки за създаване на благоприятна среда за чуждестранни инвестиции и насърчаване на чуждестранните купувачи на имоти.

"Страната трябва да има политики за насърчаване на чуждестранните покупки на пазара на имоти, включително насърчаване на политиките за повишаване на осведомеността. Тайланд е много желана дестинация за чуждестранните купувачи. Ако има доверие както в световната икономика, така и в чуждестранните купувачи, съчетано с наличието на атрактивни мерки, потенциалните купувачи ще се втурнат да купуват имоти в Тайланд", казва Артитая Касемлаван, ръководител на проектите за продажба на жилища в консултантската компания за имоти CBRE в Тайланд.

Много нови луксозни кооперации са построени на арендована земя в централния бизнес район на Банкок, като условията за рента варират от 58 до 59 години.

„Чужденците могат да си купят нискоетажна къща, ако имат бизнес или собствена компания в Тайланд. Не всеки има бизнес обаче“, каза тя. „Удължаването на срока на лизинга до 60 години е добро, но 90 години ще направят процеса на вземане на решение много по-лесен за купувачите".

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В у й

    1 1 Отговор
    И тука требе и тука , урааааааааа тука требе така аз сам ногу умен и продавам читиристайнь

    Коментиран от #7

  • 2 Ще има и още

    1 1 Отговор
    Значителна част от населението на тази държава живее в наклони жилища и колиби.
    Хищническата логика на имотния "пазар" обаче предполага хиляди, десетки хиляди някъде евро за квадрат "имот", съответно десетки хиляди роби на ипотеки или на наеми за душегубки по 20 квадрата, или просто бездомни.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз Кочо

    4 1 Отговор
    Единствената икономика в света която не е изградена основно на жилищния пазар е тази на сащ.
    Всички останали малко или много зависят от този пазар. Ако той рухне икономиките им ще се сринат. Така е и в бг. Ето защо всичките правителства изкуствено подържаха тези пазари с печатане на пари. В продължение на 40 години.

    Сега обаче това е невъзможно. Инфлацията е повсеместно, световно явление. Банките не могат да спасят този пазар.

    Предстоят интересни времена и много сълзи и сополи
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вуй

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "В у й":

    Много ниска топка си ривере.........