Last news in Fakti

15 Август, 2022 16:31 2 657 6

Строят умен град в екзотична държава

  • тайланд-
  • град-
  • инвестиция

Стойността на проекта, който ще бъде реализиран в Тайланд, е на стойност 37 млрд. USD

Строят умен град в екзотична държава - 1
Снимка: Shutterstock

Комисия, председателствана от тайландския премиер Прают Чан-о-ча, одобри генерален план за изграждането на високотехнологичен град в района Хуай Яй на провинция Чонбури. Новият проект, който все още не е наименуван, ще бъде реализиран на площ от 2340 хектара. Инвестицията е на стойност 1,34 трилиона бата (37 млрд. USD).

Тайланд планира да построи интелигентен град в индустриален център близо до Банкок. Проектът вече е привлякъл милиарди долари инвестиции от световни автомобилни, роботизирани, медицински и логистични компании. "На нейна територия ще се появят 5 бизнес центъра", каза пред репортери генералният секретар на Източния икономически коридор Канит Сангсубхан.

Новият бизнес район ще бъде основен център за регионални корпоративни централи, финансов център и зона за развитие на прецизна медицина, международно изследване и развитие и индустрии като чиста енергия и 5G технология.

Според Канит, жилищният квартал на новия град ще бъде проектиран да побира 350 000 души за периода до 2032 г. и ще осигури разкриването на 200 000 работни места. Според него, жителите ще бъдат заети предимно в индустриалния сектор, който трябва да привлече инвестиции от около 2,2 трилиона бата през идните 5 години.

„Новият град ще бъде подходящ за живеене на хора от ново поколение и ще се превърне в основен бизнес център. Създадохме този нов проект, за да компенсираме загубите на Тайланд по време на пандемията“, уточни Канит.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    7 4 Отговор
    КЪМ ТАКИВА ПРОЕКТИ ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕМИ ЧОВЕЧЕСТВОТО А НЕ КЪМ ВОЙНИ ОРЪЖИЕ И ЖЕСТОКОСТ НО ПУТИН Е КАДЪР НА КГБ И ТОВА МУ Е МНОГО ДАЛЕЧНО.

    Коментиран от #4

  • 2 СмисълНикакъв

    11 1 Отговор
    Правят хората глупави, после им строят умен град .... демагогията на запада. И ние не може да си ползваме полезните изкопаеми, хора и енергия ако не ни разрешат отвън, но по-добре да ги даваме и трите с/у напечатани хартии.

    Коментиран от #5

  • 3 Коко

    5 0 Отговор
    Като гледам тези снимки, май ексотичната страна сме ние.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мравуняк

    3 0 Отговор
    Нещо като мравуняк - не искам там