Отидете към основна версия

3 452 14

Градът с най-силно поскъпване при луксозните имоти

  • дубай-
  • оае-
  • луксозни имоти-
  • цени-
  • търсене

За шест месеца увеличението на цените в Дубай е 11.2%

Снимка: Shutterstock.com

Според Savills World Cities Prime Residential Index стойностите на луксозните имоти в 30-те най-богати града в света са се повишили средно с 1,1% през първата половина на 2023 г., като Дубай оглавява списъка с 11,2%.

Като цяло от 13-те града в Азиатско-Тихоокеанския регион, включени в индекса, ръст на цените на луксозните имоти се наблюдава в 10. От 11-те европейски града увеличение е регистрирано в седем. В САЩ Маями е единственият град, в който се отбелязва увеличение. То е в рамките на 1,1%.

Тези проучвания ясно демонстрират предпочитанията на глобалната заможна аудитория и предполагат, че Дубай ще остане водещият световен пазар на луксозни недвижими имоти през 2023 г. От началото на годината емирството вече е спечелило около 850 млн. USD от продажбата на жилищни имоти на стойност над 10 млн. USD, като за първи път изпреварва Лондон, Ню Йорк и Париж по брой сделки.

Повишеното глобално внимание към емирството също доведе до бум на пазара на новостроящи се имоти, като делът на такива сделки постоянно надхвърля 50% през първата половина на 2023 г. Общите пазарни продажби през първата половина на годината възлизат на 48,5 млрд. USD, което е ръст от 55,4% спрямо същия период на 2022 г.

„Чуждестранните инвеститори са все по-склонни да свържат бъдещето си с Дубай, а пазарът на недвижими имоти от своя страна се стреми да отговори на повишените очаквания на потенциалните клиенти по отношение на качество на предоставените съоръжения и услуги. Нарастването на населението е важен катализатор, движещ търсенето на жилищни имоти и тъй като ОАЕ продължават да прилагат далновидни политики за повишаване на привлекателността на страната, онези, които търсят оптималния баланс между удобен начин на живот, кариера и инвестиционни възможности, ще продължат да мигрират към емирството", коментират местни посредници.

Чрез непрекъснати усилия за насърчаване на икономическия растеж и прилагане на прогресивни реформи, Дубай укрепва позицията си на водеща световна градска икономика. През последните 3 години The Economist класира Дубай на трето място в списъка си с 10-те най-добри града в света в четири категории: население, икономически растеж, наличност на офис пространство и цени на имотите.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.

Свързани новини