Отидете към основна версия

4 903 19

Жилищният бум започна да обхваща и крайните квартали

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • райони-
  • продажби

Продажбите в някои отдалечени от центъра на Дубай райони достигнаха рекордни нива

Снимка: Shutterstock

Жилищният бум в Дубай започна да се разпространява и към периферията на емирството. Мегаполисът, чиито най-популярни райони се простират успоредно на бреговете на Персийския залив, отчита нарастващо търсене на жилища в райони, простиращи се на изток в пустинята.

Продажбите в някои от вторичните райони на Дубай, като Silicon Oasis и Sports City, които останаха по-достъпни, достигнаха рекордни нива, според консултантската компания ValuStrat. „Достъпността е основен фактор, тъй като всичко става по-скъпо. Инвеститорите сега плащат повече за по-малко пространство, отколкото преди 3 години“, каза Хайдер Туайма, директор и ръководител на отдела за проучване на недвижими имоти във ValuStrat.

Възстановяването на пазара на имоти в Дубай идва след седемгодишен спад и се движи от притока на нови купувачи, от милионери на криптовалута и банкери, мигриращи от Азия, до богати руснаци, които искат да защитят активите си.

Това възстановяване продължи през септември, когато цените на апартаментите, които съставляват около 85% от жилищния фонд на града, се повишиха средно с 9% спрямо година по-рано, което е най-голямото увеличение в историята. Средно цените на жилищата в Дубай са се увеличили с 2% спрямо предходния месец.

„До последното тримесечие в някои райони се наблюдаваше малък или никакъв ръст на стойностите или наемите, отчасти поради свръхпредлагането, особено на апартаменти“, каза Туайма. Но това се променя сега, като се има предвид броят на жителите, които се местят на по-достъпни места.

„Въпреки че предлагането ще продължи да се увеличава, през последните няколко месеца започнахме да виждаме изместване на търсенето към по-достъпни райони, като мнозина избират да се преместят в по-малки имоти“, добави той. ValuStrat изчислява, че Дубай ще построи около 100 000 жилища през следващите 3 години.

Една от водещите агенции за имоти в България - Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес."

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.

Свързани новини