Отидете към основна версия

3 499 21

Полски инвеститори предпочитат Румъния пред България

  • румъния-
  • полша-
  • търговски парк-
  • инвестиция

Scallier разшири дейността си в северната ни съседка, откривайки шести търговски парк

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Полският предприемач и мениджър на активи за търговски недвижими имоти Scallier обяви, че е отворил шестия си търговски парк в Румъния. Големината му е 8500 кв.м и се намира в Мошница, град близо до Тимишоара.

Предприемачът обещава допълнителни инвестиции, тъй като румънският пазар остава „сред европейските лидери по отношение на динамиката на растеж“.

„Темпът на растеж на румънския пазар, който достигна 4,8% през миналата година и се дължи до голяма степен на увеличаването на потреблението, постави страната сред европейските лидери по отношение на динамиката на растеж. Планираме дългосрочно развитие в Румъния и систематично увеличаваме нашите капиталов ангажимент. Ще инвестираме в нови локации и нови търговски проекти, чието изграждане ще започне скоро", каза Анджей Тарашкевич от Надзорния съвет на RPI.

„DM Drogerie, TEDi, Fressnapf, Sportisimo, Numero Uno, Animax и Xpress са наематели на веригата, които имат свои магазини в новия обект. Сред наемателите са и магазини за интериорен дизайн, както и фитнес клуб“, подчерта Войчех Юрга, управляващ партньор в Scallier, отговарящ за развитието на компанията на румънския пазар.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини