Отидете към основна версия

6 162 9

БДЖ продава и заменя имоти

  • бдж-
  • сграда-
  • панагюрище-
  • подуяне-
  • софия

Дружеството продава сграда в Панагюрище, поради неатрактивност

Правителството одобри замяна на недвижим имот, собственост на „БДЖ-Товарни превози” ЕООД с равностоен недвижим имот, собственост на физическо лице. И двата имота се намират на територията на гр. София, район „Подуяне“, и са с площ от по 900 кв. м.

Замяната ще се извърши чрез провеждане на пряко договаряне с недвижим имот, собственост на физическо лице и ще се осъществи на цени не по-ниски от пазарните им стойности, определени от независими оценители.

Целта е да бъде осигурен достъп до имота на физическото лице, като това няма да възпрепятства ползването от „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД на собствения имот.

Правителството разреши „Холдинг БДЖ” ЕАД да продаде неоперативен актив - сграда в гр. Панагюрище.

Разрешението предвижда продажбата да се извърши чрез електронен търг при условията и по реда на Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти - частна държавна собственост, и на имоти - собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала.

По този начин „Холдинг БДЖ“ ЕАД ще реализира приходи, необходими за подобряване на финансовото му състояние.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.

Свързани новини