Отидете към основна версия

6 486 19

Живущи искат сами да си построят паркинги в столичен квартал

  • стрелбище-
  • гаражи-
  • паркинг

Представиха проекта "Зелен квартал Стрелбище"

Проект "Зелен квартал "Стрелбище", изготвен от сдружение "Граждани за екология и сигурност", предвижда изграждането на гаражи и паркинги със средства на живущите върху общински терени, при условията на финансова невъзможност за реализирането им от Общината. Проектът е реализиран във връзка с обществено обсъждане за въвеждане на "Зелена зона" в район "Триадица", уточнява БНР.

След проведена анкета, жителите на квартала се обявиха против въвеждането на Зелената зона, тъй като тя е предвидена за 3000 коли, а в "Стрелбище" са между 8000 и 9000, тъй като живеещите са над 22 000, обясни арх. Георги Бакалов: "Ако тя се базира преждевременно, преди да се реши този въпрос, допълнително ще има затруднения от достъп на коли със специален режим, за сметосъбиране и зареждане на търговските обекти. В общината няма средства, а с живущите бихме могли с един такъв проект с общи усилия да решим и този въпрос".

От Сдружението представиха проекта си като пилотен за страната, който е приложим не само за столицата, но и за други градове.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини