Отидете към основна версия

5 250 11

Разрушиха емблематична за Бургас сграда

  • бургас-
  • ритейл парк

На мястото на някогашния "Пиргосплод" ще има ритейл парк

На мястото на складовете на някогашния „Пиргосплод“ в Бургас, разположени в близост до мол „Галерия“ и клиника „Св.Николай Чудотворец“ ще изникне нов ритейл парк.

През последната седмица складовите площи на „Пиргосплод“, които дълго време стояха празни се събарят. Теренът продължава да се разчиства. На негово място ще бъде построен нов ритейл парк. Плановете са в него да се нанесат част от марките, които в момента са разположени в съседния търговски център.

През 90-те години на миналия век в „Пиргосплод“ кипеше усилена търговска дейност, като основно клиенти бяха търговци, собственици на заведения и магазини. През последното десетилетие дейността на фирмата замря, в резултат, на което доста от складовете останаха празни.

„Пиргосплод“ през последните 10-ина години замря и голяма част от складовете бяха празни. Мястото гъмжеше от хора през 90-те години, а там пазаруваха предимно търговци, собственици на заведения и магазини. Постепенно обаче клиентите започнаха да намаляват, а пазарът в ритейл сектора се промени, което доведе до фалит и на голяма част от търговците в „Пиргосплод“.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

Свързани новини