Отидете към основна версия

978 1

Прокуратурата иска задържане на нападателя на лекарката

  • прокуратурата-
  • иска-
  • задържане-
  • нападателя-
  • лекарката

Районна прокуратура – Пловдив, внесе в Районен съд – Пловдив, искане за задържане под стража на Стоян Костадинов. Същият е обвинен за това, че на 14.12.2014 г. в гр. Раковски, е причинил лека телесна повреда на лекар от „Неотложна помощ“ (престъпление по чл. 131, ал. 2 от НК във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК).

Разследването е приключило в максимално кратки срокове и са събрани всички доказателства за извършеното деяние. Разпитани са 12 свидетели, изготвена е съдебна медицинска експертиза, извършено е разпознаване и са приложени множество писмени материали. 

Стоян Костадинов е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Същият е криминално проявен и е осъждан.

Факти.бг припомня, че на 14 декември около 21:54 часа в полицията на град Раковски бе подаден сигнал от лекарката Божидара Пеевска, която стана жертва на агресивния акт. Тя е лекар с дългогодишен стаж, специализирана в областта на педиатрията.

Докторката е заяви след нападението, че при изпълнение на служебните си задължения, като дежурен лекар в Спешната помощ в града, е била ударена от мъж от ромски произход.

По нейни думи, в кабинета са се явили за преглед две жени с малко дете. Те са твърдели, че детето е изпило перилен препарат. След като прегледала детето, докторката преценила да ги изпрати в друг кабинет в сградата. След като е тръгнала да изпраща жените и детето, мъжът пред кабинета, който ги е придружавал й е нанесъл един удар по главата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини