19 Декември, 2014 17:07 969 1

Прокуратурата иска задържане на нападателя на лекарката

  • прокуратурата-
  • иска-
  • задържане-
  • нападателя-
  • лекарката

Районна прокуратура – Пловдив, внесе в Районен съд – Пловдив, искане за задържане под стража на Стоян Костадинов. Същият е обвинен за това, че на 14.12.2014 г. в гр. Раковски, е причинил лека телесна повреда на лекар от „Неотложна помощ“ (престъпление по чл. 131, ал. 2 от НК във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК).

Разследването е приключило в максимално кратки срокове и са събрани всички доказателства за извършеното деяние. Разпитани са 12 свидетели, изготвена е съдебна медицинска експертиза, извършено е разпознаване и са приложени множество писмени материали. 

Стоян Костадинов е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Същият е криминално проявен и е осъждан.

Факти.бг припомня, че на 14 декември около 21:54 часа в полицията на град Раковски бе подаден сигнал от лекарката Божидара Пеевска, която стана жертва на агресивния акт. Тя е лекар с дългогодишен стаж, специализирана в областта на педиатрията.

Докторката е заяви след нападението, че при изпълнение на служебните си задължения, като дежурен лекар в Спешната помощ в града, е била ударена от мъж от ромски произход.

По нейни думи, в кабинета са се явили за преглед две жени с малко дете. Те са твърдели, че детето е изпило перилен препарат. След като прегледала детето, докторката преценила да ги изпрати в друг кабинет в сградата. След като е тръгнала да изпраща жените и детето, мъжът пред кабинета, който ги е придружавал й е нанесъл един удар по главата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    0 0 Отговор
    Наблюдавам,в последно време циганите станаха много нагли.Хем са т..пи,и немогат да разберат,че лекарката ги праща при специалист,хем налитат на бой. На таквоз какво да му кажеш.Оставяй го да се оправя сам.Не си обезопасява дома,че да не могат децата му да стигат препаратите хем голям бабаит се пише.Сега в затвора ,и да плати обещетение на лекарката.