Отидете към основна версия

8 Януари, 2015 22:53, обновена 8 Януари, 2015 22:53 13 727 19

Мъж и жена разстреляни в София

  • разстреляни-
  • мъж-
  • витоша

Мъж и жена са открити тази вечер разстреляна на улица "Йордан Стубел" в столичния квартал "Витоша". Това съобщиха източници на Факти.бг.

От МВР уточниха по-късно, че сигналът за инцидента е получен в 20.30 часа днес на тел. 112.

Веднага към мястото на инцидента са насочени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Констатирана е смъртта на двамата. Установена е самоличността им - мъж на 48 и жена на 42 години. На място се направи оглед.

Сигналът е подаден от съсед на убитите - Митко Дамянов и съпругата му - Наталия. Мъжът е бивш строителен предприемач.

Убийството е станало между две кооперации. Категорично става въпрос за умишлено убийство. Версии тепърва ще се градят, но основната вероятно ще са неуредени бизнес отношения.

На мястото на престъплението бяха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Тодор Гребенаров. Уведомил съм политическото ръководство и прокуратурата, посочи Лазаров и отказа да даде повече подробности.

Работата по изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента предстои.

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като се предполага, че убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее, изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.

Мястото е изключително тъмно и затова е извикан и екип на пожарната, който да освети сцената на двойното убийство, за да могат следствените екипи от СДВР да свършат своята работа.

Справка в архивите наистина показва, че преди време Митко Дамянов се е занимавал със строителен бизнес. Името му обаче се свързва и с десетки недоволни граждани, които твърдят, че бизнесменът е вземал пари "на зелено" за строежи, а след това не е изпълнявал уговорките си.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини