Отидете към основна версия

27 117 39

Татяна Стоянова е убита с шест куршума

  • татяна стоянова-
  • убита-
  • шест-
  • куршума-
  • тодор попов

Убийството на Татяна Стоянова, няма връзка със служебните й задължения, заяви кметът на Община Пазарджик Тодор Попов

С шест куршума е била убита Татяна Стоянова, началник на отдел „Канцелария“ на кмета на гр. Пазарджик, съобщиха от Прокуратурата.

Татяна Стоянова беше разстреляна на 12 януари 2015 г. В прокуратурата в Пазарджик е образувано досъдебно производство по чл. 212 ал.2 от НПК. Първото действие по разследването е било оглед на местопроизшествие, като на него е присъствал и наблюдаващият прокурор.

Констатирано е, че Татяна Стоянова е простреляна на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее.

При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания.

Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18,40 часа на 12 януари 2015 г., които са видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстоят допълнителен оглед на местопрестъплението; Оглед и аутопсия на тялото на жертвата; Извършване на експертизи – съдебномедицинска, балистична, за ДНК изследване и т.н. Претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на жертвата; Разпити на свидетели; Установяване на лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично.

При установяване на нови важни факти и обстоятелства около воденото разследване, представителите на медиите, а чрез тях и обществеността, ще бъдат уведомявани своевременно, казват още от Прокуратурата.

Убийството на Татяна Стоянова, няма връзка със служебните й задължения, заяви на пресконференция днес кметът на Община Пазарджик Тодор Попов.

„От снощи не мога да спра да си задавам един въпрос: „Защо се случва всичко това и какви са причините”. Затова искам да избегнем всякакви спекулации относно причините за случилото се и изключвам, какъвто да било мотив и причина това да е свързано с нейната работа. С нея съм от 15 години и ще ми липсва много“, категоричен беше той.

Попов обясни, че Татяна Стоянова е много добре професионално подготвен и отговорен човек и заяви, че няма версия за покушението над нея.

„Нямам версия - аз не съм разследващ, но никой не заслужава такава съдба. Не виждам какво толкова трябва да направи човек, за да го убият с пет куршума като куче. Няма такава причина за мен”, обясни Попов.

Кметът съобщи още, че по информация на разследващите Татяна Стоянова е била застреляна с пет куршума, което говори за жестокост.

Той коментира и това, че тя никога не е била решаващ фактор за каквото и да било в общината, тя просто е координирала дейността между всички звена и е водела комуникацията на общината с медиите.

„Тя беше общински служител с по-големи функции и само толкова“, каза Тодор Попов и обясни, че няма информация тя да е получавала заплахи за живота си.
Градоначалник не коментира дали убийството на Стоянова е сигнал към него.

„Аз смятам, че ако аз съм бил мишена, сега нямаше да съм пред вас. Нямам охрана и не съм пожелал такава“, каза още Тодор Попов.

Той отказа да коментира и сигнала, за който съобщи по-рано днес генерал Атанас Атанасов, за корупционни сделки между МВР, Общината и други кръгове в Пазарджик:
„Моля ви, спестете ми това в този тежък за мен момент.“

„Не съм бил толкова близък с нея, за да знам подробности от личния й живот и силно се надявам и имам уверението от разследващите, че ще направят всичко възможно да разберат кой е й причинил това и защо. Каквото можем ние, ще съдействаме и аз, и колегите, с които е била по-лично близка. Никой не заслужава такава съдба. Приемам случилото се като това, че с един от близките ми хора, няма да бъдем вече заедно”, каза още Тодор Попов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини