Отидете към основна версия

8 562 6

В САЩ оневиниха затворник, осъден на смърт преди 30 години

  • сащ-
  • затворник-
  • оневинен

Рей Хинтън е прекарал последните десетилетия в килия за смъртници

В Америка оневиниха мъж, осъден на смърт преди 30 години, съобщи „Гардиън“.

Рей Хинтън е бил осъден на смърт през 1985 г. за двойно убийство по време на обир на ресторант в Алабама. Той бе свързан с престъплението, след като откриха револвер от 38 калибър в дома му. През миналата година Върховният съд реши да разгледа отново случая на Хинтън, което стана повод за преразглеждане на доказателствата.

Съдия Лаура Петро отхвърли обвиненията срещу Хинтън, след като от офиса на прокурора съобщиха, че повторната съдебна експертиза не е успяла да докаже, че намерените на мястото на престъплението куршуми са били изстреляни от пистолета, намерен в дома на обвиняемия.

По случая Брайън Стивънсън, адвокатът на Хилтън, който се бори за неговата невинност през последните 16 години заяви: „Ние наистина се надявахме, че е възможно подобно развитие на нещата. Вярвахме, че това ще се случи. Всеки ден, всяка седмица и всяка година, които държавата отнеха от него е нещо, което няма как да му бъде върнато. Този случай е наистина трагичен, въпреки че завърши положително.“

58-годишният Хилтън се е разплакал, когато е разбрал, че най-сетне ще излезе на свобода. Той трябва да бъде освободен по-късно през днешния ден. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини