Last news in Fakti

4 Април, 2015 03:00 8 553 6

В САЩ оневиниха затворник, осъден на смърт преди 30 години

  • сащ-
  • затворник-
  • оневинен

Рей Хинтън е прекарал последните десетилетия в килия за смъртници

В Америка оневиниха мъж, осъден на смърт преди 30 години, съобщи „Гардиън“.

Рей Хинтън е бил осъден на смърт през 1985 г. за двойно убийство по време на обир на ресторант в Алабама. Той бе свързан с престъплението, след като откриха револвер от 38 калибър в дома му. През миналата година Върховният съд реши да разгледа отново случая на Хинтън, което стана повод за преразглеждане на доказателствата.

Съдия Лаура Петро отхвърли обвиненията срещу Хинтън, след като от офиса на прокурора съобщиха, че повторната съдебна експертиза не е успяла да докаже, че намерените на мястото на престъплението куршуми са били изстреляни от пистолета, намерен в дома на обвиняемия.

По случая Брайън Стивънсън, адвокатът на Хилтън, който се бори за неговата невинност през последните 16 години заяви: „Ние наистина се надявахме, че е възможно подобно развитие на нещата. Вярвахме, че това ще се случи. Всеки ден, всяка седмица и всяка година, които държавата отнеха от него е нещо, което няма как да му бъде върнато. Този случай е наистина трагичен, въпреки че завърши положително.“

58-годишният Хилтън се е разплакал, когато е разбрал, че най-сетне ще излезе на свобода. Той трябва да бъде освободен по-късно през днешния ден. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 невярващияж

    4 0 Отговор
    мястото му в затвора да се заеме от съдията.

    Коментиран от #4

  • 2 Гадна история

    3 0 Отговор
    как така ще осъдиш някого защото си намерил пистолет в дома му. че т в америка всеки има пистолет. и то който не отговаря на този с който е извършено престъплението. ба`си шибаните хамериканци. тия изобщо могат ли да разсъждават или съдията е бил дрогиран
  • 3 пбчо

    4 0 Отговор
    Алабама, 1985 г, съдията сигурно е бил бял а обвиняемият негър, и следва -виновен. След 30години как така не са изпълнили присъдата?! И после тия хамериканци ще ми говорят за демокрация и ценности.
  • 4 ани

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "невярващияж":

    Заради такива грешки не бива да има смъртни присъди !

    Коментиран от #6

  • 5 нннннннннннннн

    0 0 Отговор
    Не е ли малко бавно това правосъдие? Ми излиза че нашето е направо светкавично.Ония да отидат в Турция да видят бързо правосъдие.
  • 6 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ани ":

    В България трябва да се върне наказанието смъртна присъда заради протестна мрежа и всички продажни предатели да бъдат екзекутирани.