Отидете към основна версия

3 141 4

Задържаха дилър на наркотици

  • задържаха-
  • дилър-
  • наркотици

Мъжът опитал да избяга с кола, но след кратко преследване бил спрян

В хода на акция за противодействие на разпространението на наркотични вещества, служители от сектор „Наркотици”- СДВР задържаха в района на кв. „Витоша” 32-годишен мъж от Елхово, съобщи МВР.

Мъжът опитал да избяга с управлявания от него „Mini Cooper”, но след кратко преследване бил спрян.

Установено е, че задържаният пребивава на територията на столицата без адресна регистрация. Оказало се, че това е поредната му криминална проява, той е многократно осъждан за разпространение на наркотични вещества.

След извършени процесуално-следствени действия от дома, в който той живее, и от ползваните от него автомобили са иззети пари, документи, мобилни телефони, две електронни везни, пликове с вещество на буци, кристално вещество и прах, както и различни съдове с течност - по първоначални данни прекурсори.

От изготвена експертна справка в НИКК е изяснено, че иззетите вещества са различни прекурсори - над 3,7 л и над 4,1 кг и 766,46 грама амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини