Отидете към основна версия

808 1

Две обвинения срещу неправоспособни шофьори

  • обвинения-
  • неправоспособни-
  • шофьори

През последната седмица Районна прокуратура-Пловдив внесе два обвинителни акта срещу неправоспособни водачи, шофирали автомобили след издадени наказателни постановление по административен ред, съобщиха от прокуратурата.

36-годишинят Стефан С., от гр. Харманли, е предаден на съд за това, че в периода от 15 септември 2014 г. до 30 януари 2015 г. в гр. Казанлък и на главен път I-8, в района на 234 км, в Пловдивска област, при условията на продължавано престъпление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с две влезли в сила наказателни постановление, е управлявал моторно-превозно средство без свидетелство за управление.

На 15 септември 2014 г. в гр.Казанлък Стефан С. управлявал лек автомобил, марка „Mercedes

300 D“ по бул. „Княз Александър Батенберг“, където е спрян за проверка от полицейски служители към 21,40 часа.  Проверка в системата на МВР установила, че водачът е неправоспособен , съставен му е акт за административно нарушение, след което е наказан по административен ред. Стефан С. вписал като възражение, че притежава британско свидетелство за управление.

На 30 януари 2015 г. Стефан С. управлявал лек автомобил, марка „Mitsubishi“ по главен път I-8. Към 15 часа в района на 234 км, в Пловдивска област, е спрян за проверка от автоконтрольори при сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пловдив. На полицаите представил свидетелство за регистрация на автомобила и застраховка, но не и свидетелство за управление на МПС. Той обяснил, че имал английска книжка, иззета заради неплатени глоби. По делото е приложено заверено копие на документ от Кралство Великобритания, който удостоверявал, че участвал в обучение за водач на моторно-превозно средство във Великобритания, но с него можело да се управлявал само учебен автомобил в присъствието и под наблюдението на инструктор.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и срещу Найден Б., на 25 г. от гр. Съединение, неправоспособен водач, шофирал след издадени наказателни постановления по административен ред. През юни 2014 г. срещу него е влязла в сила присъда от 3 г. пробация за същото деяние. От септември 2013 г. имал влязло в сила наказателно постановление за управление на МПС без съответната правоспособност.

Найден Б. е предаден на съд за това, че на 12 февруари 2014 г. е управлявал лек автомобил, марка „Volkswagen golf“ по ул. „Брезовско шосе“ в Пловдив, без да има издадена шофьорска книжка. Той е спрян за проверка от полицейски служители, пред които признал, че е неправоспособен. В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнавани и настъпили обществено-опасни последици. Найден Б. се е признал за виновен.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи дати за заседания по двете дела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини