Отидете към основна версия

2 561 12

Момче е в кома след побой в столична дискотека?

  • момче-
  • кома-
  • побой-
  • дискотека

По непотвърдена информация младежът е бил пребит от охраната на нощното заведение

23-годишен младеж е с опасност за живота след инцидент в дискотека в студентския град в София. По непотвърдена информация младежът е бил пребит от охраната на нощното заведение. 

Пострадалият Кирил Тодоров е прието в окръжна болница "Света Анна". Той е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и белодробна емболия, обясни за Нова телевизия директорът на здравното заведение д-р Славчо Близнаков.

До момента в СДВР няма информация охранители на заведение да са нанасяли побой на момчето, съобщи за БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Той уточни, че въпреки това е разпоредил проверка на охранителната фирма. Тепърва се издирват и още свидетели за случая. Пострадалото момче е без опасност за живота.

"Подаден е сигнал през система 112 от лице, което е заявило, че пред дискотека в Студентски град има лице от мъжки пол, което е в безпомощно състояние. Непосредствено след този сигнал са подадени още два сигнала. Единият, от които е от служител на заведението. На място е изпратен патрул на 7-мо районно и идвайки линейката оказва първа помощ на лицето и го транспортира в Окръжна болница, където и към момента лицето е настанено", обясни той. 

На място са установени лица, които са станали свидетели на случая и които са открили лицето, каза още Маринов, но до този момент няма данни за подаван сигнал за извършен побой:

"Вследствие на проверката, която е извършена на място, е установено, че вътре в заведението е възникнало спречкване вероятно между лицето, което е било в безпомощно състояние, и друго лице, което е установено. В днешния телефонен разговор с него същото лице е заявило, че не може днес да посети районното управление, тъй като се чувства зле, но е казало, че допълнително ще се обади и когато е възможно, ще посети районното управление, за да даде сведения по случая. При изясняване на случая са задържани в районното управление двамата охранители, които на видеокамерите извеждат въпросното лице извън заведението", обясни Маринов.

След доклад в Районна прокуратура охранителите са освободени. Предстои изготвяне на съдебно-медицинска експертиза от съдебен лекар с оглед преценка на телесната повреда, което ще определи по нататъшния ход на досъдебното производство.

Има образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, заяви Маринов:

"Разпоредил съм проверка за действията на охранителната фирма, която се грижи за сигурността в заведението. Към момента нямаме конкретни данни охранителите да са нанесли побой на лицето. Но предстои установяването на свидетели които са били вътре вследствие на иззетия видеоматериал."

Боксьорът Кубрат Пулев случайно е бил на мястото на инцидента и е оказал първа помощ на пострадалия, като му е извадил езика. Той разказа, че момчето е било бито от охраната. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини