Last news in Fakti

9 Март, 2016 19:12 2 551 12

Момче е в кома след побой в столична дискотека?

  • момче-
  • кома-
  • побой-
  • дискотека

По непотвърдена информация младежът е бил пребит от охраната на нощното заведение

Момче е в кома след побой в столична дискотека? - 1

23-годишен младеж е с опасност за живота след инцидент в дискотека в студентския град в София. По непотвърдена информация младежът е бил пребит от охраната на нощното заведение. 

Пострадалият Кирил Тодоров е прието в окръжна болница "Света Анна". Той е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и белодробна емболия, обясни за Нова телевизия директорът на здравното заведение д-р Славчо Близнаков.

До момента в СДВР няма информация охранители на заведение да са нанасяли побой на момчето, съобщи за БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Той уточни, че въпреки това е разпоредил проверка на охранителната фирма. Тепърва се издирват и още свидетели за случая. Пострадалото момче е без опасност за живота.

"Подаден е сигнал през система 112 от лице, което е заявило, че пред дискотека в Студентски град има лице от мъжки пол, което е в безпомощно състояние. Непосредствено след този сигнал са подадени още два сигнала. Единият, от които е от служител на заведението. На място е изпратен патрул на 7-мо районно и идвайки линейката оказва първа помощ на лицето и го транспортира в Окръжна болница, където и към момента лицето е настанено", обясни той. 

На място са установени лица, които са станали свидетели на случая и които са открили лицето, каза още Маринов, но до този момент няма данни за подаван сигнал за извършен побой:

"Вследствие на проверката, която е извършена на място, е установено, че вътре в заведението е възникнало спречкване вероятно между лицето, което е било в безпомощно състояние, и друго лице, което е установено. В днешния телефонен разговор с него същото лице е заявило, че не може днес да посети районното управление, тъй като се чувства зле, но е казало, че допълнително ще се обади и когато е възможно, ще посети районното управление, за да даде сведения по случая. При изясняване на случая са задържани в районното управление двамата охранители, които на видеокамерите извеждат въпросното лице извън заведението", обясни Маринов.

След доклад в Районна прокуратура охранителите са освободени. Предстои изготвяне на съдебно-медицинска експертиза от съдебен лекар с оглед преценка на телесната повреда, което ще определи по нататъшния ход на досъдебното производство.

Има образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, заяви Маринов:

"Разпоредил съм проверка за действията на охранителната фирма, която се грижи за сигурността в заведението. Към момента нямаме конкретни данни охранителите да са нанесли побой на лицето. Но предстои установяването на свидетели които са били вътре вследствие на иззетия видеоматериал."

Боксьорът Кубрат Пулев случайно е бил на мястото на инцидента и е оказал първа помощ на пострадалия, като му е извадил езика. Той разказа, че момчето е било бито от охраната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    2 2 Отговор
    Това момче ако оцелее, да си купи един пищов!
    Охранителите са неприети полицаи, пълни смешници, аутсайдерите на обществото.Психиката им е като на циганите, падне ли един всичко бяга, на тумба са най-великите!Кажеш ли им нещо на криво, могат да те убият от бой!
  • 2 beawinner

    2 0 Отговор
    @опсмопсус не знам защо ти дават толкова минуси. Колкото пъти съм ходил по нощни клубове, толкова пъти охраната гледа тежко и се държи мутренски. Освен ако разбира се не си някой със статус, на когото да се мазнят. Много селски манталитет и некомпетентно поведение. Разбирам че това им е работата, но да ме гледат като горили на синджир, и като ги питам нещо да чакам по 2 секунди докато си изкарат дълбокия глас, ми е много елементарно.

    Коментиран от #3

  • 3 Би НАЛЕН лубрикант

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "beawinner":

    И аз не го разбирам това! Охранителите убиват хора в МОЛовете (Нягол от Варна) пребиват шофьори по пътищата, трепят наред когото сварят и точно като циганите се наливат всички на един... Чл. 32 и
    Чл. 36 от закона за частната охранителна дейност описват доста добре нещата, които всеки един гражданин трябва да наизусти. Мутренските времена се завърнаха в цяла България, а си мислех, че само във Варна ни бият и рекетират бандитите от ТИМ!
  • 4 кроко

    0 3 Отговор
    Айде, почва се пак с хитрите въпроси и увъртанията - не е бил бит от охранителите, те даже му помогнали; в полицията има записи от камерите, ама няма да ги видим че са следствена тайна; какво е това нещо "бокс"; абе до болка познатия ни репертоар!

    И накрая ще излезе, че е примерно, епилептик и сам е паднал, та си е ударил главата на 2-3 места!
  • 5 Иван

    0 0 Отговор
    "23-годишен младеж е с опасност за живота" .............. "Пострадалото момче е без опасност за живота."
  • 6 jambazina

    0 0 Отговор
    Що не го преименуват на Чалгаджийски град, даже на Чалгаджийско село тоя т.нар Студентски град, истинско огледало на качеството на образованието и на манталитета, който се "преподава" на младте. ПОЗОР
  • 7 Данаил Лазаров

    0 0 Отговор
    Ах тези охранители навсякъдееее, ах много им стана вече, колко хора така убиха в следствие на побоища из цяла България....!

    Вижте още по този случай с битите варненци от частни охранители.

    http://news.bnt.bg/bg/a/zapochva-proverka-po-signala-za-poboy-nad-varnentsi-ot-okhraniteli
    http://news.bnt.bg/bg/a/682609-poboy

    По повод насилието от охранители върху граждани моля вижте и този инцидент със служители на частната охранителна фирма "СОД-Варна" АД

    http://www.liveleak.com/view?i=e82_1457306821
  • 8 нема такава държава

    0 0 Отговор
    Е Кое по-точно ни е държавата
    има ли контрабанда,далавера,улични гонки илил каквото и да е или е полицаи или са синовете на прокурори,съдии или нещо от сорта
    а охранителите са си още в 94 година пълно е с палачовци натъпкани с анаболи дето са безсмъртни!
    На камерите нямало удар ами като работиш на едно място
    много ясно че знаеш къде не ловят камерите
    Кое се подобрява?
    В комбинация и сега и като тръгнат и бежанците през оградаат дето се строй безкрай и струва колкото километър магистралаи същите тия с охраната и сервизчетата и автоморгите за крадени коли и складове за подслон на какво ли не!!
    Как се подобрява правовата държава?
    Никой не ги хваща нали тия дето ги хващат са им реално собственниците и ядът и пият без пари и ходят да си тешът тежките пороци безплатно!

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "нема такава държава":

    Майко мила, как може да пишеш с толкова правописни грешки и толкова неграмотно?
    Държавата ли ти е виновна, че си толкова неграмотен? Къде беше в часовете по български език?

    Коментиран от #10

  • 10 Неграмотния

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ти си като тия дето не искат да видят съдържанието за двете каки и само бляблят дали било законно

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Неграмотния":

    Двете каки? Бляблят?
    Изтрезнял ли си изобщо?
    Ти ли виждаш съдържанието, ти, който бързаш да заклеймяваш хора, без изобщо да знаеш истината? Сляпата омраза не води до нищо добро.
    Ето какво казват хора запознати повече от теб по случая:
    "В един момент Тодоров нанася удар на момче от другата компания, което в момента е със счупен нос. Днес му предстои операция".
    Неграмотни хейтъри като теб, са тумор за държавата!!!
  • 12 за гости

    0 0 Отговор
    Само ГЕРБ-аджииски избиратели могат да ударят Някой в гръб с бокс
    Комплексирани със стаден принцип на самочувствие