Отидете към основна версия

7 734 11

Задържаха младежи след гонка

  • задържаха-
  • младежи-
  • гонка

18-годишният шофьор е карал колата под въздействието на наркотици

Двама младежи и девойка са задържани в полицията след неподчинение и продължило преследване, съобщиха от МВР.

Тази сутрин към 4 часа, в района на бул. „Черни връх”, полицейски екип забелязал високата скорост с която се движи лек автомобил „Seat Ibiza“ и веднага подал сигнал за спиране на водача. Шофьорът обаче не се подчинил и продължил към ул. „Луи Айер”, където отново не спрял на подадените сигнали на още два полицейски екипа. 

В района на „Околовръстен път” автомобилът бил пресрещнат от друг автопатрул, но водачът отново не спрял на подадените многократни звукови и светлинни сигнали.

По време на шофирането той блъскал колата многократно в пътни знаци и бордюри, преминавал на червен сигнал на светофарите. 

След предприети бързи заградителни действия,  в района на ул. „Опълченска”, 18-годишният нарушител на пътя – Т.П. ,19-годишният,собственик на автомобила и 16-годишно момиче - и тримата криминално проявени, били задържани.

Установено е, че Т.П е управлявал колата без книжка, а полевият тест установил, че е шофирал след употреба на упойващи и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането му продължава, материалите са докладвани в прокуратурата.

На маладежа е повдигнато обвинение и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. 

По непотвърдена информация полицията е упражнила насилие при задържането на младежите. От полицията категорично отричат да е упражнено насилие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини