Отидете към основна версия

5 584 19

Спипаха още един катаджия рекетьор

  • стара загора-
  • катаджия-
  • рекетьор
Снимка БГНЕС

Дирекция “Инспекторат”- МВР съвместно с дирекция “Вътрешна сигурност” извършиха проверки на изпълнението на служебните задължения от служителите, осъществяващи пътен контрол на територията та ОДМВР-Стара Загора. В хода на работата шофьорът на лек автомобил „Пежо”, споделил че в близост до разклона за с. Дълбоки бил спрян за проверка от полицейски автопатрул, разположен на главния път. Под предлог, че е карал с превишена скорост, единият полицай му поискал сумата от 20 лв. За случая били уведомени дежурен прокурор и дежурен следовател при отдел “Следствен” в Окръжна прокуратура - Стара Загора. В същото време двата екипа, участващи в операцията, незабавно се отправили към автопатрула за неговото обезпечаване и запазване на местопроизшествието. В дрехите на единия пътен полицай са намерени и иззети 4 банкноти от 10 лева, две банкноти от 20 лева и една банкнота от 5 евро.
По случая е образувано следствено дело, на полицая е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лв. Паралелно в ОДМВР-Стара Загора е започнало дисциплинарно производство.
В хода на операцията са констатирани и други нарушения при изпълнение на служебни задължения от страна на служители от РУП Раднево, осъществяващи дейност по “Пътен контрол”, за които ще бъде взето дисциплинарно отношение.
Съвместните проверки на служители от двете дирекции ще продължат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини