Отидете към основна версия

5 Януари, 2017 11:01, обновена 5 Януари, 2017 11:01 5 000 13

Арестуваха чернокожи, мъчили бял на живо във Facebook (ВИДЕО)

  • чикаго-
  • побой-
  • малтретиран-
  • арестувани-
  • фейсбук

Завързан и със запушена уста, мъжът е бит от похитителите си, които крещели обиди по адрес на Тръмп и белите американци

Полицията в американският град Чикаго е задържала 4 души, които са предавали на живо във Facebook как бият и малтретират мъж с психически увреждания, съобщава телевизионният канал Fox32. Смущаващото 30-минутно видео показва завързан бял мъж със запушена уста да трепери в ъгъла, докато нападателите му го ритат и удрят, смеейки се и крещейки: "Ма***та му на Доналд Тръмп" и "Ма***ата им на белите хора".

Задържаните за разпит нападатели са четиримата афроамериканци - две жени и двама мъже, всички на 18 години.

Властите в града описаха жертвата като 18-годишен бял мъж със специални потребности, от предградията. Патрулни полицаи открили дезориентираният младеж да се скита по улиците в шок във вторник следобед. Те веднага го откарали в болница, тъй като се нуждаел от незабавна медицинска помощ. Освен синините от побоя, той имал и наранявания от нож.

Младият мъж е бил толкова травмиран, че лекарите не успели да го успокоят часове наред. Той е бил в състояние да говори и да разкаже какво се е случило с него почти ден след постъпването си в болницата, съобщава CNN.

Майката на жертвата е разказала на полицията, че оставила сина си в месен ресторант за бързо хранене, от където младежът изчезнал на 31 декември.

"Отвратително е. Кара те да се запиташ какво би накарало някого да постъпи по този начин с друго човешко същество", заяви пред Fox32 старши полицай Еди Джонсън.

Всички заподозрени за този отвратителен акт на насилие са в ареста и очакват да им бъдат повдигнати официално обвинения, заявиха от полицията, добавя той.

На видеото се чува как заподозрените се смеят и казват, че видеото ще стане супер популярно в интернет.

Властите не знаят колко време жертвата е била държана и изтезавана от своите мъчители, но предполагат, че става дума за не повече от 48 часа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини