Отидете към основна версия

2 833 5

ММА боец е мъжът, прострелял 18-годишен в главата

  • прострелян-
  • глава-
  • велико търново-
  • момче

31-годишен ММА боец е арестуван вчера около 6 часа сутринта във В. Търново за прострелване в главата няколко часа по-рано на 18-годишен младеж.

Каратистът Мартин бил мъртво пиян и се шляел по улиците на кв. „Зона В“.

Оръжието на престъплението все още не е открито, но се предполага, че е преправен газов пистолет, незаконно притежаван. Самият боец пък имал доста тлъсто криминално досие и множество регистрации, включително и за разпространение на дрога, съобщи "Борба".

Около 2,30 часа същата нощ целият район на ул. „Драган Цончев“ е отцепен от полицията след сигнал на тел. 112 за стрелба и екшън. На място се оказва, че неизвестен към този момент е потрошил с камъни прозорците на апартамент на първия етаж, където имало купон. Няколкото младежи от тържеството излизат на улицата и хукват да гонят хулигана. Тогава се завихря улична схватка и Мартин гърми с пищов 18-годишен от компанията в главата.

Младежът е откаран в търновската болница, където се борят за живота му. Той е настанен в неврохирургия. Проектилът бил заседнал извън черепа на ранения и за щастие, мозъкът не бил засегнат.

Няколко часа по-късно стрелецът е задържан, но нямал спомени какво е станало.

От компанията пояснили, че между простреляния и каратиста имало стара вражда.

Мартин живеел в този район и след запой решил да мъсти с трошене на прозорци. Оплакване за нарушаване на обществения ред и силна музика никой не е подавал от въпросния блок на ул. „Драган Цончев“ 12, установи още наша проверка. Самият прострелян обаче също бил контингент на МВР с криминални регистрации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини