Отидете към основна версия

3 284 5

Надзирател от бургаския затвор хванат с наркотици

  • надзирател-
  • бургас-
  • затвор-
  • наркотици-
  • марихуана

Йордан Николов отглеждал и снабдявал затворниците с марихуана

Надзирател от бургаския затвор е бил заловен с наркотици. Случаят е от края на месец август, но не е бил официално оповестен от МВР и правосъдното министерство, предаде bTV.

Надзирателят Йордан Николов е задържан на излизане от дома му в бургаския квартал „Черно море”. В него са намерени 40 къса цигари марихуана и саксии с огромно количество от растението.

След акцията Николов е уволнен. Заповедта обаче все още не му е връчена, защото се укрива. Бившият вече надзирател не е открит в дома си, но съседи разказват, че са взимали марихуана от него.

Затворникът Иван Радев – Монката споделя пред bTV, че наркотрафикът зад решетките бил подпомаган от надзиратели и ръководството. Радев прави това чрез Facebook, тъй като медиен екип не е допуснат в затвора.

Решението да няма достъп до Монката е на директора на затвора - Бранимир Мангъров. Според някои източници Мангъров е готвен до дни да застане начело на Главната дирекция за изпълнение на наказанията, а шеф на затвора, по думите на затворниците, щял да стане неговият заместник – Методий Владимиров. Именно за него затворниците твърдят, че покровителства наркоканалите.

От правосъдното министерство отричат за промени в ръководството на затвора или на главната дирекция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини