Отидете към основна версия

2 734 8

Двама българи обрали и убили баба в Дания

  • дания-
  • убийство

Двама българи са арестувани в Дания за убийството на 81-годишната пенсионерка Кирстен Инге Дамсгард, съобщават датските медии. Престъплението е извършено на 30 декември в предградие на Копенхаген.

Датчанката била завързана за леглото си, докато крадците разграбвали апартамента й. По-късно безжизненото й тяло било открито от дъщеря й. Причината за смъртта й обаче все още е неизвестна. 

При грабежа са откраднати бижута и кредитната карта на жертвата, която по-късно е била използвана в банкомат край Копенхаген. Монтираната в него камера е заснела няколко снимки на похитителите, които според органите на реда са именно четиримата българи.

Първоначално са арестуваните двама мъже на 20 и 22-годишна възраст и техните приятелки – на 19 и 14 години. По-късно стана ясно, че двете момичета не са заподозряни като извършителки на престъплението. Малолетното момиче е освободено от полицията.

Според полицейската служителка Шарлоте Сковби, единият от мъжете живее в страната от повече от година, докато другият – от едва няколко седмици. Отношенията на заподозрените предстои да бъдат установени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини