Отидете към основна версия

12 943 16

Мирослава е нямала шанс

  • мирослава николова-
  • мирослава-
  • убийство-
  • перник
Снимка: БГНЕС

Мирослава е убита половин час след като се е обадила на сестра си. Нямало е шанс да бъде спасена. Това заяви в сутрешния блок на бТВ директорът на Института по психология на МВР Неделчо Стойчев, който прекарал часове съд Стойчо Стойчев - Чочо, който вчера успя да се самоубие пред очите на полицията.

Говорехме си, че ще стане защитен свидетел, не очаквахме да се самоубие, заяви Неделчо Стойчев.

Стойчо се самоуби, защото не можа да преживее провала си. Той не изрази никакво съжаление за извършеното, подчерта директорът на Института по психология на МВР. По думите му егото на Стойчо е било толкова силно, че е бил повече загрижен да си реши собствените битови проблеми, отколкото да мисли за това, че прекършва живота на едно момиче, което е в началото на своя жизнен път.

Според него писмото на Мирослава не е издавало, че момичето е било отвлечено. Той поясни, че буквите не са били разкривени, което е знак, че Мирослава е била в добро психическо състояние.

Психологът поясни, че двете писма до семейството на Мирослава са били коренно различни и уточни, че второто е написано с шаблон. Точно то е променило посоката на разследващите, уточни Неделчо Стойчев.

Според него, всичко около развитието на историята е парадоксално, защото никога досега не се е случвало такова нещо – похитената да се обади да иска пари. Той добави, че това означава, че наистина е имало някаква връзка между Мирослава и похитителят й. Стойчев поясни, че отвлечената е искала да помогне, защото изобщо не е вярвала, че ще се стигне до нейното убийство.

„Когато се казва, че полицията не дава информация на близките на един изчезнал човек, трябва да се знае, че това не означава, че те се неглижират от органите на реда, а е с цел да не изтича информация”, подчерта Неделчо Стойчев.  

Семейството беше непрекъснато обгрижвано, имаше човек при сестрата. Нито за момент не са били оставени без внимание техните искания, посочи още Стойчев.


"Бързо след изчезването на Мирослава разбрахме, че не е жива. Връзката се скъса, след като поискахме потвърждение от похитителите, че момичето е живо. След като поставихме това условие, похитителите спряха да преговарят. Обяснихме им, че парите са готови, но те трябва да докажат, че Мирослава е жива. Там нещата спряха". Това заяви пред Нова телевизия криминалният психолог от МВР Тодор Тодоров, който е преговарял с похитителите на убитата Мирослава – Стойчо Стоев и Марио. Той охарактеризира Стойчо като болезнено саркастичен и садистичен човек.

Десетки близки на семейството са минали през детектора на лъжата в института по психология към МВР. “По този начин искахме да успокоим семейството”, обясни още Тодоров.  Криминалният психолог разказа, че похитителите Стойчо и Миро в деня на отвличането на Мирослава са носили в себе си кирка и лопата.

Всичко това ни разказа Стойчо, след като го задържахме. Той призна и за сумата от 500 000 лева за откупа, обяви още Тодоров. - Стойчо не съжалява, че е извършил убийството. Съжалява, че е подходил толкова елементарно и не е премислил нещата. Той призна, че е очаквал, че след като поиска парите, те ще му бъдат дадени, просто така. Не е допускал, че ще се иска от него доказателство, че е жива, за да получи парите”.


Стойчо попаднал в полезрението от самото начало, с него били провеждани разговори; още тогава основна версия била за извършител, близък до семейството. Става въпрос за пари. Това заяви в студиото на ТВ 7 един от профайлърите работили по случая. Стойчо казал, че първоначална цел бил братът на Борислав, приятел на Елеонора, сестрата на жертвата, подготовката траела 2 месеца, Стойчо спрял да му е шофьор. Братът обаче нямал постоянни навици, които да гарантират сигурен успех. Затова се спрели на Мирослава, също близка до Борислав.

Версията за самоотвличането на Мирослава в чужбина била за заблуда и успокоение на извършителите; да покажат грешна хипотеза.

Ангажираните по случая са работили под голямо напрежение, затова са изпуснали Стойчо да се самоубие, каза профайлърът.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини