Last news in Fakti

13 Януари, 2012 18:18 2 581 11

Перник обявява траур /Обновена/

  • перник-
  • обявява-
  • траур

Миленов: Белезниците на Чочо са махнати преди да влезе в апартамента.

С извънредна черна сесия на Петък, 13-ти започна работа общинския съвет в новата 2012 година.
Извънредната черна сесия на общински съвет Перник под председателството на Владислав Караилиев започна с едноминутно мълчание в памет на убитата Мирослава, съобщи zaPernik.com.

На събранието, което е първото за тази година, съветниците гласуваха с пълно мнозинство Декларация, която осъжда жестокото престъпление и насилието в града, като обърнаха внимание на това обществото да положи повече внимание и грижи за децата на Перник.

Съветниците единодушно възложиха на кмета на Общината Росица Янакиева да изплати 1000 лв. помощ на близките на убитата Мирослава за погребението й.

Общинският съвет на Перник взе решение, датата на погребението на Мирослава да бъде ден на траур за град Перник.

Все още не се знае деня, в който ще бъде погребано момичето. Опечаленото семейство на Мирослава очаква ДНК- анализа. За евентуални дни се спрягат следващите понеделник или вторник.

Днес в зала "Панорама" не присъстваха близки на Мирослава.


Бизнесменът от Перник Ясен Миленов, чиито мерцедес бе запален, а приятеля му Румен Монев пребит от Стойчо Стоев - Чочо, се включи с телефонна връзка в ефира на "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия и заяви, че белезниците на Стойчо - Чочо са махнати преди да влезе в сградата за повторен обиск на жилището му.

Той разказа за самоубилият се мъж, който е съпричастен с отвличането и убийството на Мирослава.

Ето какво разказа за Чочо Ясен Миленов:

"Аз съм израснал на улицата, работил съм за най-различни хора, познавам законите на улицата. Когато вчера разбрах, че Стойчо е убил момичето останах много изненадан. Защото едно е да ми се запали автомобила, друго е да се посегне на човешки живот. Познавах Стойчо отдавна, израснали сме в една махала, беше лъчезарно момче.

Ако го видите Стойчо на кафе, той излъчваше спокойствие, беше лъчезарен, културен. Той не е типичния представител на ъдърграунда.

Но една котка, поставена в ъгъла, драще.

Това, че е дължал много пари, предполагам го е подтикнало да извърши престъплението, за което в никакъв случай не го оправдавам.

Стойчо имаше прекалено добър жизнен стандарт. В един момент му се случват лоши неща, напуска работа, срутва му се лихварския бизнес. Нормално е да направи такива неща, но не е нормално да убие човек", разказа Миленов.

Той заяви още, че вярва във версията, че Мирослава е отвлечена, за да се иска откуп от приятеля на сестра й.
Относно другия задържан за похищението и убийството на момичето, Миленов каза: "Марио доколкото знам е младо момче, не е известен с криминални деяния, полицията крие самоличността му. Съмнявам се, че човек от полицията би направил такова нещо. Не смятам, че Мирослава би могла да знае такова нещо - че има замесен полицай, за да го каже на сестра си", каза още Миленов.

В края на разговора си с Милен Цветков, пернишкият бизнесмен хвърли бомбата по повод самоубийството на Чочо:

"Белезниците на Стойчо са махнати преди да влезе в апартамента, това го знам с абсолютна сигурност. Защо са махнати?"


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаз

    1 0 Отговор
    ужс !
  • 2 Безработен овчар

    0 2 Отговор
    А Цецо крадецо почерпи ли кучето с пържоли,както му нареди господаря?
  • 3 Иракли Иракли

    1 2 Отговор
    Моля модераторите махнете снимката на това дете от форумите след като е разкрито престъплението.Гневът на народа сезасилва!!
  • 4 Българина

    0 2 Отговор
    Иракли
    Иракли,абе приятел,теб какво те касае гнева на народа?!Неприятно ли ти е народния гняв да се излее?Кой защитаваш?Платен ли си,или с дребна душица?Естествено,че гнева на народа се засилва,и това е благодарение на безмозъчния ти господар.
  • 5 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Ти ли си нормален /българина/всички медии афишират това тежко
    престъпление,а снимкатА с невинно изражиние стои във форума!!
    може да се видим като човеци ТИ който се наричаш /Българина/Я СИ ДАЙ КОРДИНАТИТЕ И ДА СЕ ВИДИМ ОЧИ В ОЧИ!!
  • 6 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    нЕ ТИЛИ Е ТЕЖКО БЕ /бЪЛГАРИНО/да гледаш във форума снимката на
    това дете и то вече да е убито от идиоти!,какво да пиша повече бе!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иракли Иракли":

    @8 kolega gubish si vremeto s bezdushni sairjii. razbirase che triabva dase mahne snimkata na momicheto zada pochiva spokoino i v mir.
  • 10 гггггр

    3 0 Отговор
    Иракли е прав, но българите много говорите тука но сте страхливци нямате единство всеки гледа да натопи другия .Нека момичето да почива спокойно.
  • 11 0000000

    1 1 Отговор
    абе какви ги говорите бе хора, снимката ли ви е единствения проблем? И не мога да разбера, дори и на никролога има снимка на починалия. Статията е затова, че се обявява траур в Перник за убитото момиче, каква друга снимка да сложат? А относно тази трагедия просто нямам думи, как може да се раждат такива изверги. Трябва да има смъртно наказание.
    Почивай в мир мило дете! И дано господ накаже виновните, защото в правосъдната система вяра нямам никаква.....