Last news in Fakti

16 Януари, 2012 09:03 1 098 5

Костов: Властта няма авторитет, нужни са оставки

  • иван костов-
  • герб-
  • перник-
  • мирослава
Костов: Властта няма авторитет, нужни са оставки - 1
Иван Костов

Слуховете и версиите за убийството на момичето в Перник, това, че се е самоубил основен заподозрян или Бог знае какво точно се е случило, това говори за това, че държавата няма авторитет. Това каза пред ''Тази сутрин“ по бТВ лидерът на ДСБ Иван Костов.
Това е непочтено отношение към семейството на убитото момиче, когато казваш, че тя едва ли не съдейства, за да бъдат изнудвани родителите й, като казваш, че е заминала за чужбина през това време, ти унижаваш семейството на това момиче. Това е недопустимо. Давам пример с това, че три пъти, когато са влизали крадци в дома ми, полицията е излизала с думите, че версията за това е инсценировка.
За взрива пред дома ми, тогава Филчев каза, че е самоинсценировка. Тази версия беше подета от тогавашния главен секретар Бойко Борисов. И впоследствие нищо не се разкри. Тези версии, които полицията и ГДБОП пускат за сметка на хората, се прави, за да се скрива тяхната некомпетентност и истинската им неспособност да разкриват престъпления.
Друга причина за оставката на Флоров е, че в момента, в който е арестуван и се претърсва един от обвиняемите, се прави така, че той посяга на живота си успешно, подчерта Костов. Той отбеляза, че отговорността за арестувания е вече на хората, които са го арестували.
"Той умира в ръцете на властта, разбирате ли, това е драматично. Това, че самият премиер иска натривки от ръцете на хората, които са го арестували, това е съвсем скандално, самата власт поражда тези интриги и слухове. Думите на премиера и вътрешния министър в опит да се замаже това нещо като се поиска извинение от семейството е абсолютно недопустимо и скандално. Абсолютно недопустимо е министър-председател да говори по този начин. Не може да търсиш сметка от гражданите, когато те са преживели подобно нещо. Иска се извинение от потърпевшо семейство, това е брутално, скандално", заяви Иван Костов.
Държавата не може да въведе ред в хаотичните мисли на хората. Вчера, например, на протест в Перник хората казаха, че подозират, че има още замесени. Това нарастване на подозренията говори, че няма вяра, че някой авторитет може да се намеси и да успокои нещата. Драстични мерки трябва да се вземат, да се вземат мерки с оставки в ГДБОП, например Флоров да си отиде, категоричен е Костов.

Извинението не е само към семейството. Унизени са десетки хиляди български граждани, които виждат на какво ниво е устройството на държавата, която стига до там да кара потърпевшо семейство да се извинява на органите на реда. Всеки може да е на мястото на това семейство един вид и от всеки може да се поиска такова извинение, това е недопустимо. И затова такава бурна беше реакцията в Интернет. След това, в настоящия момент и може би в следващите месеци трудно премиерът би могъл да се появи пред голяма група от хора, каза още Костов.
На въпрос как публично да се държи един премиер, каква е общата формула, Костов отговори, че времето е променило представата, която имат хората за дейността на министър-председателя. "Трябва да бъдат прочитани по 200 страници на ден, затова са нужни минимум 5 часа труд. Вярната рецепта е много да се работи с проблемите, да се канят вещи хора, които да съветват, да се следи какво се предлага в обществото", каза Костов.
За лихвите на банките Костов подчерта, че държавата не може да се намесва в ставката. " Трябва да се дефинира какво е плаваща величина. Не може банките да се натискат да свалят лихвите, но могат да бъдат вкарани в по-тесни маневрени рамки за себе си, за сметка на кредитираните", обясни лидерът на ДСБ.
На въпрос къде отиват парите на независимите депутати, Костов отговори, че независимите депутати не са партии и не могат да харчат тези пари. Комисията за корупция искаме да се занимае със случая, да поиска цялата информация и да разбере какво става с тяхната отделна субсидия. Тези пари не са за това да се вкарат определени персони, това е въпрос на закон, че тази субсидия се дава на политическите партии за да не се корумпират, това е институционален въпрос, обясни Костов.
За това дали е редно една партия да изразходва немалка част от субсидията за телевизия и вестник, Костов поясни, че трябва да бъдат дефинирани точно перата, по които партиите могат да разходват средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър

    1 0 Отговор
    mainete go taz be!ami toi e za karlukovo isled tova za zatvora!!e.ati i naglija tip!!
  • 2 скрап

    1 0 Отговор
    ТОЯ ПА МНОГО АВТОРИТЕТ ИМА
    ДЪРЖАВАА НА СКРАП !
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Kostov se priblijava po naglost do Stanishev i Goce
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 шиваров

    0 0 Отговор
    е кво се нервите-костов нали ви беше олицетворението на демокрацията бе софиянци-що го мразите?