Отидете към основна версия

2 798 5

Чочо извадил пистолета си от сейф

  • мирослава николова-
  • стойчо стоев-
  • перник

Полицаите били заети да поправят прекъсналото електричество

Соченият за съпричастен към убийството на Мирослава Николова от Перник - Стойчо Стоев-Чочо, който се самоуби в присъствието на полицаи, е извадил пистолета от личния си сейф, съобщава бТВ.

Стоев успял да стигне до оръжието и след това да се простреля, защото в помещението нямало ток, а вместо да го пазят, полицаите били заети да поправят електричеството. Пистолетът, с който се е самоубил Чочо, е законно притежаван.

Първоначално се появи версията, че Стоев се е самоубил в апартамента си със служебното оръжие на един от придружавалите го петима полицаи. Според официалната версия на МВР мъжът се е прострелял смъртоносно с предварително скрито лично оръжие, след като помолил полицаите да отиде до тоалетната.

Има много противоречиви мнения затова дали, единият от убийците на Мирослава от Перник Стойчо Стоев- Чочо се е самоубил, каза за сутрешния блок на Нова телевизия Красимир Кънев, председател на Български Хелзински комитет. „Ние казваме, че това е едно съмнително самоубийство и това го заключваме от други самоубийства, по които имаме документи", обясни Кънев.

Български Хелзински комитет иска да чуе заключението по случая на прокуратурата, а не на който и да е.За Красимир Кънев е странно, че в самоубийството са замесени полицаи. Той е категоричен, че Чочо е нямал мотиви за самоубийство, тъй като той е бил заподозрян, но самият министър Цветанов е казал, че той не е физическият убиец.

Аз не виждам никаква вина в правозащитните организации, опроверга той твърдението, че правозащитните органи имат вина, тъй като полицията е променила правилата по задържане и третирани на заподозрени, с цел да няма полицейско насилие. В такава ситуация, как човек да не бъде подозрителен, тук говорим за десетки дела, по които България е била осъдена в Страсбург. Не само правозащитни организации са озадачени, но и много журналисти са озадачени, продължи Красимир Кънев.

Около 200 души, предимно млади хора, протестираха снощи пред сградата на полицията в Перник заради убийството на 17-годишната Мирослава с искания за справедливи наказания за всички, замесени в престъплението.

Най-активни в скандирането на обидни квалификации по адрес на премиера Борисов и МВР са били представители на агитката на футболен клуб Миньор. Те скандираха „Умри, Борисов" и "Умри, фуражке", съобщава ZaPernik.com.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини