Last news in Fakti

17 Януари, 2012 20:54 1 918 0

Марио Заека лежал в психиатрия през 2009 г.

  • марио-
  • заека-
  • мирослава николова-
  • перник

Вторият заподозрян за убийството на Мирослава Николова от Перник Марио Любенов - Заека е бил на лечение в психиатрията на 4-и километър в София през 2009 г. Той е постъпил в нея с пост-травматичен стрес, който е отключил шизофренията му. Това съобщи лекарят Владимир Николов, който е поставил диагнозата му, предаде бТВ.

Николов обясни, че има различни видове шизофрения, като една от тях е престъпна. Психиатърът заяви, че не е виждал Марио Любенов от година и половина, но когато е трябвало да го лекува, е имал симптоми на психично заболяване. Въпреки това, той уточни, че подобни симптоми могат да бъдат симулирани.

Лекарят категорично отхвърли обвиненията на майката на Мирослава, че е взел 10 хиляди лева, за да издаде експертизата. Според него, че диагнозата на Заека за онова време е точна.

Все още не е готова тройната психиатрична експертиза, която трябва да определи дали Марио Любенов е шизофреник, съобщи доктор Петър Маринов от болница „Свети Наум” в София, където в момента се намира той. Предстои да бъде взето решение дали Марио да бъде освободен от болницата в петък, когато изтича престоят му в лечебното заведение.

Доктор Маринов обясни, че вероятността лекарите, изготвящи експертизата, да бъдат подведени е малка, тъй като има методи на работа, които могат да определят симулация на пациента.

Тройната психиатрична експертиза, която се подготвя в момента, е за случай от преди години в Перник свързан с изработката на фалшиви банкноти. По този случай срещу Марио Любенов има повдигнато обвинение.

Марио е криминално проявен. Бил е задържан заради лаборатория за фалшиви пари в дома му. Криминалистите се натъкнали на нея, докато проверявали жилището на автоджамбазин в квартал Изток в рамките на акция „Автокрадците".

Мирослава Николова изчезна на 7 ноември. До 12 януари бе в неизвестност. Тогава тя бе открита мъртва на поляна в пернишкото село Планиница.

До момента цялото следствие и евентуалните обвинения се градят на показанията на самоубилия се Стойчо Стоев - Чочо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА