Отидете към основна версия

3 829 12

Задържаха циганин, удушил жена в Сливенско

  • кермен-
  • сливенско-
  • убийство-
  • стоян тенев

Арестантът Стоян Тенев е с богато криминално досие

62-годишен жител на град Кермен, Сливенско, е задържан по обвинение, че е удушил с 6 години по-млада от него жена, съобщиха от МВР.

Тялото на мъртвата Таня Й. е било намерено от съпруга ѝ късно следобед в неделя. Задържан е криминално проявеният Стоян Тенев, който бил открит мъртво пиян в жилището си. Извършителят е циганин, съден е за кражби и имал изключително избухлив нрав, коментират местни жители. Те предполагат че Тенев е нахлул в дома на Таня, за да иска пари или алкохол, но след като получил отказ, я убил.

При първоначалния оглед на властите не са открити видими следи от насилие, предположили, че смъртта е следствие от инсулт или инфаркт, което наложило и извършването на аутопсия. Кметът на Кермен Живко Жечев потвърди случилото се, той е бил сред поемните лица при огледа на местопроизшествието, но отказа да коментира биографията на Тенев, предава "Монитор".

Наложена е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, очаква се прокуратурата да поиска постоянното му оставяне зад решетките.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини