Отидете към основна версия

3 456 28

Деца осъдиха баща си, той заплаши да се запали

  • издръжка-
  • баща-
  • осъдили

За десетина години мъжът е дал на децата си около 80 000 лева

Учениците от Икономическия техникум в Монтана Алис К. и Андрей К., заедно със сестра си Андреа К. осъдиха своя баща на осем месеца затвор, съобщи "Булнюз".

С подкрепата на майка им Дора К. децата се ситуирали като частни обвинители. Въпреки молбите на таткото да не го правят, те обвинили баща си Андрей К., че не им изплаща дължимата издръжка, на която са го осъдили в предишни дела.

Миналия месец Районния съд в Монтана признал таткото за виновен за това, че съзнателно не изпълнил задълженията към децата си единадесет месечни вноски в размер на общо 6 900 лева и престъплението е извършено при условията на повторност.

Близки до мъжа обаче твърдят, че Андрей е бил поставен от децата си и майка им в неплатежоспособност последователно с безбройни искове.

Те твърдят, че като начало го изгонили от фабриката, която бащата купил на тяхно име. После запорирали и източили сметките и активите му, а с парите плащали хонорарите на адвокати и таксите за безбройните съдебни дела.

По думите им за десетина години мъжът е дал на децата си около 80 000 лева. Те обаче запорирали и взели и личните му вещи.

Първоначално прокуратурата поискала тригодишна пробация, но Алис, Андрей и Андреа настояли баща им да влезе в затвора, което накрало съдията да отсъди по-тежкото наказание. Присъдата обаче подлежи на обжалване.

Огорчен от постъпката на своите деца, бащата заявил пред журналисти, че преди да влезе в затвора ще се самозапали.

В момента мъжът се намира в жилището на първата си съпруга, от която има още две деца.
„На законовите мерки за защита достойнството и обществения морал съдът не обръща внимание и това довежда до свобода на злонамерени действия които дават възможност за злоупотреба с права. Това именно използват адвокати-акули и печелят тлъсти хонорари за сметка на клетите родители и децата им“, разказват запознати със случая.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини