Отидете към основна версия

29 511 14

Разбиха публичен дом в София

  • проституция-
  • дрога-
  • наркотици-
  • публичен дом
Част от задържаната дрога - снимка: МВР

Служители на ГДБОП задържаха двама мъже за склоняване към проституция и разпространение на наркотици. Двамата софиянци, на 37 и 38 години са задържани за 24 часа. Предстои да им бъде повдигнато обвинение.

Антимафиоти от ГДБОП предприяха вчера акция на територията на София. Действията на служителите са във връзка с разследване по досъдебно производство за склоняване към проституция и разпространение на наркотици, образувано срещу двама мъже от София, криминално проявени. Според събраната информация, те стопанисвали помещение, в което се предлагат сексуални услуги срещу заплащане, занимавали се и с разпространение на дрога.

Връзката на клиентите с проституиращите жени била осъществявана посредством сайт, в който са публикувани техни снимки и телефони. След като клиентът направел избора си, по телефона съобщавал адреса, на който очаква поръчаната дама. Цената, плащана на час, варира от 60 до 120 лв. в зависимост от времето на престой на секструженичката. Парите били плащани на ръка на посетителката, а впоследствие тя предавала 40% от сумата на шофьора, отвел я до адреса.

В хода на операцията, с определение на Софийски градски съд, е извършено претърсване на три адреса в столицата, откъдето са иззети около 160 боеприпаса за огнестрелно оръжие /различен калибър/, полицейска униформа, документи, свързани с осъществяваната престъпна дейност, лаптоп, около 30 гр. кокаин и около 40 гр. марихуана.

Двамата са задържани за 24 часа. Материалите по случая са докладвани на Софийската районна прокуратура.

Предстоят разпити на свидетели и привличането на задържаните в качеството на обвиняеми по воденото досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини