Отидете към основна версия

664 2

Отложиха за април делото срещу Вальо Топлото

  • валентин димитров-
  • вальо топлото
Снимка: БГНЕС

Софийски апелативен съд отложи делото срещу бившия шеф на „Топлофикация София“.  Валентин Димитров за 18 и 19 април. Причина за отлагането стана отсъствието на двама от адвокатите на подсъдимите.

В съдебна зала днес не дойде и Атанас Тасев - вещото лице, което е трябвало да изготви техническа експертиза, чието заключение е необходимо. Той е посочил, че е започнал работата по експертизата, но му е необходим още един месец.

По делото са подсъдими още наследникът на Вальо Топлото начело на дружеството - Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, бившата директорка на дирекция в дружеството Лина Абланска и Мая Стоилова - собственик на фирма „Шибър“, чрез която, според прокуратурата, от „Топлофикация София“ са източени 6 млн. лева.

Делото е почти към края си, след като бъде представена експертизата, съдът ще изслуша пледоариите на прокуратурата и защитата. Съдебният процес в момента се гледа на втора инстанция след като в края на 2010 година Софийски градски съд даде на Валентин Николов 3 години затвор по обвинение за безстопанственост.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини