Last news in Fakti

2 Март, 2012 13:59 658 2

Отложиха за април делото срещу Вальо Топлото

  • валентин димитров-
  • вальо топлото
Отложиха за април делото срещу Вальо Топлото - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски апелативен съд отложи делото срещу бившия шеф на „Топлофикация София“.  Валентин Димитров за 18 и 19 април. Причина за отлагането стана отсъствието на двама от адвокатите на подсъдимите.

В съдебна зала днес не дойде и Атанас Тасев - вещото лице, което е трябвало да изготви техническа експертиза, чието заключение е необходимо. Той е посочил, че е започнал работата по експертизата, но му е необходим още един месец.

По делото са подсъдими още наследникът на Вальо Топлото начело на дружеството - Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, бившата директорка на дирекция в дружеството Лина Абланска и Мая Стоилова - собственик на фирма „Шибър“, чрез която, според прокуратурата, от „Топлофикация София“ са източени 6 млн. лева.

Делото е почти към края си, след като бъде представена експертизата, съдът ще изслуша пледоариите на прокуратурата и защитата. Съдебният процес в момента се гледа на втора инстанция след като в края на 2010 година Софийски градски съд даде на Валентин Николов 3 години затвор по обвинение за безстопанственост.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иво

    0 0 Отговор
    Тоя мощенник явно си е платил и ще прескочи панделата.
  • 2 бонус

    0 0 Отговор
    Той е човека дето раздава бонуси.