22 Декември, 2011 17:40 1 223 0

Отмениха присъда на Вальо Топлото

  • валентин димитров-
  • вальо топлото-
  • топлофикация
Отмениха присъда на Вальо Топлото - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд (СГС) отмени една от присъдите срещу бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, добил популярност като Вальо Топлово. Става дума за ефективна присъда от 5 години зад решетките за нарушение на валутните закони на страната.

През 2008 г. Софийският районен съд признава Димитров за виновен в това, че като управител на фирма „П.М." ЕООД не отчел пред БНБ сделки за над 10 млн. лв. Тогава Районният съд оправда Топлото по останалите обвинения.

„В конкретния казус настоящият състав намери, че при провеждане на първоинстанционното производство са допуснати съществени нарушения на процесуални правила и то от такъв характер, че се налага отмяна на постановената присъда и връщане на делото на прокурора“, мотивира се съдебните състав.

Така делото се връща на Софийската районна прокуратура. Решението на СГС е публикувано в интернет - страницата на съда.

Валентин Димитров има още две присъди. Преди година той беше осъден на 3 години затвор за безстопанственост, а в средата на 2009 г. той получи още 14 години и конфискуване на цялото му имущество по обвинение за източване на близо 6 милиона лева от "Топлофикация". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА