15 Февруари, 2012 15:26 1 294 0

Топлото със служебен адвокат, няма пари

  • валентин димитров-
  • вальо топлото
Топлото със служебен адвокат, няма пари - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд назначи служебен адвокат на Валентин Димитров – Вальо Топлото. Още преди няколко заседания, подсъдимият поиска такъв, защото нямал пари да си плати за защитник. Поради тази причина няколко заседания бяха отложени.

На днешното заседание Валентин Димитров се появи със свой адвокат, но въпреки това прокурор Божидар Джамбазов настоя да се назначи и служебният адвокат Наталия Кръстева. Доводите на прокуратурата бяха, за да няма риск отново да се отложи някое съдебно заседание поради липса на защита за подсъдимия. Така в момента Димитров е с двама адвокати.

Вальо Топлото е подсъдим за пране на пари, които, според прокуратурата, той е източил от общинското дружество „Топлофикация София“. Той е подсъдим за неплатени данъци в размер на 200 000 лв. Прокуратурата повдигна обвинение срещу Вальо Топлото, след като в личните му сметки и сейфове в български и австрийски банки бяха открити около 12 милиона лева с неустановен произход.

Повече от час съдът разпитва днес свидетелката Мая Стоилова, която е обвиняема с Валентин Димитров по друго негово дело за длъжностно присвояване. Тя е управител и собственик на фирма „Шибър”, която е обслужвала „Топлофикация София” още от самото създаване на фирмата през 1995 г., която е за доставка на арматура.

На повечето въпроси на прокурор Джамбазов, Мая Стоилова твърдеше, че не може да отговори или не си спомня. Тя твърди, че познава Валентин Димитров покрай съвместната им работа. Свидетелката не можеше да си спомни с кои други фирми е свързала „Топлофикация София” по работа, но за всички твърдеше, че извършват дейността си напълно законно, както и за конкретни лица, за които прокурор Джамбазов й задаваше въпроси.

От разпита на свидетелката стана ясно, че Валентин Димитров я е помолил да вземе сейф на нейно име в Българска пощенска банка и тя се е съгласила. Мая Стоилова твърди, че не е питала за кой е и какво ще се съхранява в него, но в последствие е разбрала, че там са се съхранявали пари. Тя заяви, че не знае дали този сейф е ползван от подсъдимия Димитров.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА