Отидете към основна версия

13 579 8

Лидия Скалата излезе от ареста

  • лидия станоева-
  • цигари-
  • арест

Бизнесдамата Лидия Станоева, позната и като Лидия Скалата вече не е в ареста, а е пусната на свобода. Без обвинение.

Припомняме, че Лидия Станоева беше задържана във Велинград при акция на Специализираната прокуратура заради съмнения, че е участвала в престъпна схема с бившия си мъж Евлоги Станоев – Бирмата в организирана престъпна група за нелегално производство на цигари и пране на пари.

"Нямам нищо общо с бившия ми мъж от пет години. От тогава не съм го чувала и виждала, а от три години сме официално разведени. Нито аз, нито синът ми Георги имаме представа за неговия официален или неофициален бизнес. Не се интересуваме от това какво прави, не знаем дали извършва престъпления или не. Не поддържаме отношения с този човек", каза Скалата пред HotArena.

Лидия Станоева, бившата съпруга на Евлоги Станоев – Бирмата, беше арестувана във Велинград.

Това стана във връзка със спецакцията на прокуратурата в бившият ресторант „Кошарите” в София. Това е и първият арест, направен във връзка с обиските. Тя е задържана за 24 часа по Закона за МВР.

Припомняме, че спецпрокуратурата претърси фирмени офиси там по разследване на организирана престъпна група за производство на цигари и пране на пари. "Съгласно НПК собствениците и хората, които използват имота, трябва да присъстват до приключване на претърсването", обяви на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Според изнесени от Гешев Данни незаконните фабрики в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан за цигари генерират поне 10 млн. лв. месечно. Той уточни, че според доказателствата няма връзка между тази спецакция и другата срещу Миньо Стайков, но на ниво оперативни данни не коментира.

Акцията е продължение на операцията на пловдивската полиция в края на август, при която бяха разкрити 4 фабрики за производство за нелегални цигари в страната - в Тутракан, Горна Оряховица и две в Дупница. Тогава бяха установени и иззети 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки на стойност 1,5 млн. лева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини