Last news in Fakti

16 Септември, 2018 10:21 13 558 8

Лидия Скалата излезе от ареста

  • лидия станоева-
  • цигари-
  • арест
Лидия Скалата излезе от ареста - 1

Бизнесдамата Лидия Станоева, позната и като Лидия Скалата вече не е в ареста, а е пусната на свобода. Без обвинение.

Припомняме, че Лидия Станоева беше задържана във Велинград при акция на Специализираната прокуратура заради съмнения, че е участвала в престъпна схема с бившия си мъж Евлоги Станоев – Бирмата в организирана престъпна група за нелегално производство на цигари и пране на пари.

"Нямам нищо общо с бившия ми мъж от пет години. От тогава не съм го чувала и виждала, а от три години сме официално разведени. Нито аз, нито синът ми Георги имаме представа за неговия официален или неофициален бизнес. Не се интересуваме от това какво прави, не знаем дали извършва престъпления или не. Не поддържаме отношения с този човек", каза Скалата пред HotArena.

Лидия Станоева, бившата съпруга на Евлоги Станоев – Бирмата, беше арестувана във Велинград.

Това стана във връзка със спецакцията на прокуратурата в бившият ресторант „Кошарите” в София. Това е и първият арест, направен във връзка с обиските. Тя е задържана за 24 часа по Закона за МВР.

Припомняме, че спецпрокуратурата претърси фирмени офиси там по разследване на организирана престъпна група за производство на цигари и пране на пари. "Съгласно НПК собствениците и хората, които използват имота, трябва да присъстват до приключване на претърсването", обяви на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Според изнесени от Гешев Данни незаконните фабрики в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан за цигари генерират поне 10 млн. лв. месечно. Той уточни, че според доказателствата няма връзка между тази спецакция и другата срещу Миньо Стайков, но на ниво оперативни данни не коментира.

Акцията е продължение на операцията на пловдивската полиция в края на август, при която бяха разкрити 4 фабрики за производство за нелегални цигари в страната - в Тутракан, Горна Оряховица и две в Дупница. Тогава бяха установени и иззети 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки на стойност 1,5 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стефчо

    50 2 Отговор
    никой не е учуден от това в нашата действителност. Виж ако бяха хванали някой да продава 5 кутии цигари без бандерол на пазара щяха да му покажат какво е правосъдие!
  • 2 Иван Гешев

    36 1 Отговор
    Намесена ли е Специализираната цацаратура значи става дума за кражба на нечии бизнес. Същото важи и за ДАНС.
  • 3 герб

    19 0 Отговор
    А някой каза че няма контрабанда?

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Реалист

    2 2 Отговор
    Не купувайте контрабандни цигари братя за Бога не купувайте
  • 7 marquise

    6 0 Отговор
    Родните разследващи органи се намират в условията на хронично слънчасване, без значение сезона на годината. Те правят масови арести, за каквото и когото се сетят или им е поръчано свише. Сетне се установява, че техните действия са ялови, като запазват мълчание по всеки гаф или дават обяснения граничещи с глупостта. Затова всички граждни, нс които им са нарушени правата, да си наемат адвокат и съдят държавата. Другата възможност да си купят еднопосочен билет и напуснат страната от Терминал 2 на Летище София.
  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "герб":

    Той и премиерът посъветва да се претърсват кошчетата и да се оглеждат какви кутии се изхвърлят, със или без бандерол. Ама ей го на месечно по 10 милиона оборот.