Отидете към основна версия

11 917 46

Само във ФАКТИ: Полицейско насилие в Бургас (СНИМКИ)

  • бургас-
  • насилие-
  • тополовград-
  • бургас-
  • ямбол

Задържаният е бил разследван за домова кражба

Сигнал за полицейско насилие в Бургас се получи в редакцията на ФАКТИ. На 4 декември Антон Мишев е бил задържан от полицията в Тополовград. Пристигнали са полицаи от Бургас и са го отвели в Първо районно в Бургас. Там е бил задържан над 14 часа. По време на престоя в Първо районно на Бургас му е бил оказван натиск от полицаи да признае за престъпление, което не е бил извършил, научи ФАКТИ от информирани източници.

След като е бил освободен на път за Тополовград на Антон Мишев му е станало лошо. Той е приет в хирургията в Ямбол.

По случая е образувана вътрешна проверка. Това заяви за ФАКТИ Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР – Бургас. Към момента е установено, че Антон Мишев е задържан по обяд на 04.12. т. г. за осъществена домова кражба от жилище, разположено на бургаската улица "Сливница", при която са отнети сумата от 30 000 лв., златни накити и парфюми.

Доведен е Първо РУ - Бургас, където му е издадена полицейска заповед за задържане за срок от едно денонощие.

На 05.12.т. г. след извършени процесуално-следствени действия / претърсване и изземване на два адреса, при които са намерени и иззети вещи - предмет на кражбата/, Антон Мишев е освободен / самото освобождаване е извършено в рамките на полицейското задържане от 24 часа/. Към момента обект на вътрешната проверка е сигнала за полицейско насилие. Ангажираме се при приключването ѝ, да Ви информираме своевременно за резултата, уточни Цветелина Рандева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини